Μηνύσεις του υφυπουργού Πολιτισμού για το "αμαρτωλό" Ταμείο Αλληλοβοηθείας

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού EUROKINISSI

"Με τις μηνυτήριες αναφορές ζητώ την ταχεία και πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων, σύμφωνα με την πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου για απόλυτη διαφάνεια και μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διασπάθισης δημοσίου χρήματος", δήλωσε ο κ. Στρατής

Δύο μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου κατέθεσε το απόγευμα της Τρίτης ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Στρατής. Η πρώτη αφορά στη μη ανεύρεση βιβλίων πρωτοκόλλου του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού (Τ.Α.ΥΠ.ΥΠ.ΠΟ.) για τα έτη 2015, 2016 και 2017, κατά τον έλεγχο που διενήργησε Κλιμάκιο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Η δεύτερη αφορά στην παραποίηση παραστατικών πληρωμής κατά την εκτέλεση σύμβασης μεταξύ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ) και μεταφορικής εταιρίας, σύμφωνα με έλεγχο που διενεργήθηκε.

"Με τις μηνυτήριες αναφορές ζητώ την ταχεία και πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων, σύμφωνα με την πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου για απόλυτη διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση και μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διασπάθισης δημοσίου χρήματος", δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αναλαμβάνει καθήκοντα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Στρατής

Απειλές από μέλος πρώην ΔΣ του 'αμαρτωλού ταμείου' του ΥΠΠΟ

Στο μικροσκόπιο των αρχών το 'αμαρτωλό' Ταμείο του υπουργείου Πολιτισμού

ADVERTISING

SHARE: