Μήνυση Καμίνη στον βουλευτή της ΧΑ Γ. Γερμενή

Μήνυση Καμίνη στον βουλευτή της ΧΑ Γ. Γερμενή

Κατατέθηκε η μήνυση του Γ. Καμίνη κατά του Γ. Γερμενή. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Μήνυση κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή, από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη για την απόπειρα ξυλοδαρμού του τη Μεγάλη Πέμπτη.

Ο διευθυντής του νομικού τμήματος του Δήμου Αθηναίων, Γ. Γεωργαράκος, προσήλθε στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου να καταθέσει μήνυση.

Στη μήνυσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων ζητά την ποινική δίωξη και την παραδειγματική τιμωρία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για άδικες και αξιόποινες πράξεις εξύβρισης, έργω εξύβριση, απρόκλητη επίθεση, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και τυχόν άλλες άδικες και αξιόποινες πράξεις που θα διαπιστωθούν κατά την ανάκριση.

Επίσης, αναφέρεται στον τραυματισμό ενός 12χρονου κοριτσιού, που εκείνη τη στιγμή παραλάμβανε το πασχαλινό δώρο του.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, στη μήνυση, αναφέρεται και στην απόπειρα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής να χρησιμοποιήσει το όπλο που έφερε. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι “τα μέλη της φρουράς μου τον απομόνωσαν σε ένα παρακείμενο χώρο όπου στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν με σκοπό να τον οδηγήσουν εκτός του κτιρίου, ο μηνυόμενος έπιασε τη λαβή του όπλου που έφερε μαζί του, αλλά τα μέλη της προσωπικής μου φρουράς τον απέτρεψαν από οποιαδήποτε άλλη κίνηση και τελικά τον οδήγησαν εκτός του κτιρίου. Κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσής του, όπως μου ανέφεραν τα μέλη της προσωπικής μου φρουράς, τους έλεγε: είμαι βουλευτής, δεν μπορείτε να με συλλάβετε, θα σας κάνω μήνυση”.

Σκληρή ανακοίνωση από τη Χρυσή Αυγή

 “Η συγκυβέρνηση της υποταγής και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού θεσπίζει άθλιους νόμους για να περιορίσει τη ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής” τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Προστίθεται δε ότι “Δεν μας συγχωρούν ότι είμαστε η φωνή της Αλήθειας ενάντια στο σύστημα της απάτης, της κλεπτοκρατίας και της προδοσίας”. Σύμφωνα τέλος με την ίδια ανακοίνωση: “Ο μόνος ρατσισμός που υπάρχει στη χώρα είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων, που καθημερινά ληστεύονται και δολοφονούνται από ξένους εγκληματίες”.

Το χρονικό της απόπειρας επίθεσης εναντίον του δημάρχου Αθήνας

Υπενθυμίζεται ότι όλα άρχισαν το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης όταν με παρέμβαση της αστυνομίας ακυρώθηκε η διανομή τροφίμων “μόνο για Έλληνες” την οποία είχε προγραμματίσει η Χρυσή Αυγή στην πλατεία Συντάγματος. 

Μετά την ακύρωση του συσσιτίου και τα επεισόδια που προκλήθηκαν, βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής μετέβησαν στα γραφεία της οργάνωσης στον σταθμό Λαρίσης, προχωρώντας από εκεί στη διανομή τροφίμων.

Λίγα μέτρα πιο μακριά από τα γραφεία της οργάνωσης βρίσκεται ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων, τον οποίο εκείνη την ώρα επισκεπτόταν ο κ. Καμίνης.

Όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και ακόμη 40 μέλη της παράταξης αντιλήφθηκαν ότι στο κοινωνικό παντοπωλείο βρισκόταν ο δήμαρχος Αθηναίων κινήθηκαν απειλητικά προς το κτίριο, αλλά τους εμπόδισαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν εκεί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής, κάνοντας χρήση της βουλευτικής του ιδιότητας πέρασε από το μπλόκο της αστυνομίας και μπήκε στο κτίριο του δήμου.

Ο Γ. Γερμενής επιχείρησε να γρονθοκοπήσει τον κ. Καμίνη, ωστόσο τον εμπόδισαν οι άνδρες της ασφάλειας του δημάρχου.

Όπως έγινε γνωστό, τελικά τη γροθιά δέχθηκε μία νεαρή μητέρα που κρατούσε στην αγκαλιά της το λίγων μηνών κοριτσάκι της.

Είναι χαρακτηριστικό πως τη στιγμή της επίθεσης με το ένα χέρι κατά του δημάρχου, στο άλλο ο κ. Γερμενής κρατούσε πιστόλι και αυτό αντιλήφθηκαν οι δύο φρουροί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα