Μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis κατέθεσε ο Αβραμόπουλος

Μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis κατέθεσε ο Αβραμόπουλος
Συνέντευξη τύπου του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρη Αβραμόπουλου την Παρσακευή 9 Φεβρουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ο επίτροπος προχώρησε στις νομικές κινήσεις που είχε εξαγγείλει. Ζητεί επίσης την άμεση ανάκληση των διατάξεων του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, με τις οποίες οι δύο μάρτυρες υπήχθησαν στο Νόμο περί Προστασίας Μαρτύρων. Δε θα παραστεί στη συζήτηση στη Βουλή, αλλά θα υποβάλλει υπόμνημα

Μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis για ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Κατέθεσε επίσης αίτημα στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος εποπτεύει την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, για την άμεση ανάκληση των διατάξεων του ισαγγελέα Πρωτοδικών, με τις οποίες τα δύο εν λόγω πρόσωπα υπήχθησαν στο Νόμο περί Προστασίας Μαρτύρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επίτροπος είχε προαναγγείλει τις κινήσεις αυτές κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε για την υπόθεση Novartis.

Ταυτόχρονα ο κ.Αβραμόπουλος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση αναφέρει ότι όπως έχει ήδη ενημερώσει το γραφείο του τη Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, παρά την επιθυμία του δε θα μπορέσει να παρευρεθεί στη συζήτηση για τη Novartis στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη, λόγω δεσμεύσεων του στη Συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες όπου θα εισηγηθεί θέματα μετανάστευσης, καθώς και της αναχώρησης του την ίδια ημέρα για τη Νέα Υόρκη, ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης του το πρωί της Πέμπτης με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Θα υποβάλλει ωστόσο υπόμνημα, όπως προβλέπεται από την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Σε δήλωση του ο κ.Αβραμόπουλος αναφέρει:

“Συνεπής με όσα δήλωσα στη συνέντευξη Τύπου, κατέθεσα σήμερα στην αξιότιμη κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο προστατευομένων μαρτύρων στην υπόθεση NOVARTIS για ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, ζητώντας συγχρόνως να διερευνηθεί και η συμμετοχή και άλλων προσώπων, ηθικών αυτουργών και συνεργών και συμμετεχόντων στη διάπραξη και άλλων αυτεπάγγελτα διωκομένων εγκλημάτων.

Επίσης, κατέθεσα στον αξιότιμο κ. Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος εποπτεύει την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, αίτημα για την άμεση ανάκληση των διατάξεων του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών, με τις οποίες οι δύο ψευδομάρτυρες και συκοφάντες υπήχθησαν στο Νόμο περί Προστασίας Μαρτύρων.

Από τα δύο δικόγραφα προκύπτει ότι:

Στη δικογραφία δυόμισι χιλιάδων σελίδων, δεν υπάρχουν παρά μόνο δύο παράγραφοι που αναφέρονται στο όνομά μου από τους δύο ψευδομάρτυρες και δεν υπάρχει ούτε μία λέξη των μαρτυριών η οποία να μην είναι ψευδής, αυταπόδεικτα και εμφανέστατα.

Η υπαγωγή τους στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων θα πρέπει να επανεξετασθεί από τον αξιότιμο κ. Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ώστε οι σχετικές διατάξεις να ανακληθούν και οι ψευδομάρτυρες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν για τις εγκληματικές πράξεις που διέπραξαν με τις καταθέσεις τους.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία προσέφυγα σήμερα και πιστεύω ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί η σκευωρία και θα λάμψει η αλήθεια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα