Μητρόπουλος: Εάν η συμφωνία περιλαμβάνει μέτρα πρέπει να ερωτηθεί ο λαός

Μητρόπουλος: Εάν η συμφωνία περιλαμβάνει μέτρα πρέπει να ερωτηθεί ο λαός
Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ΄ τύπου και άλλες διατάξεις" στην Ολομέελια της Βουλής την Πέμπτη 16 Απριλίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος. Ιδανικότερος εθνικός διαπραγματευτής ο Βαρουφάκης

Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, προκειμένου η κυβέρνηση να απαντήσει στον εκβιασμό των δανειστών με ισχυρότερη διαπραγματευτική βάση τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στο Mega.

Όπως εκτίμησε, ο έντιμος συμβιβασμός είναι μάλλον ουτοπία. Γι’ αυτό υποστήριξε ότι πρέπει πριν την επίτευξη συμφωνίας να ερωτηθεί ο λαός  αν θέλει τρίτο μνημόνιο ή νέα μέτρα, δεδομένης όμως της αμετάθετης θέσης να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Παράλληλα, είπε πως θεωρεί τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη τον ιδανικότερο εθνικό διαπραγματευτή.

“Ο ιδανικότερος εθνικός διαπραγματευτής ήταν και παραμένει ο Γιάνης Βαρουφάκης”, δήλωσε χαρακτηριστικά,  εκφράζοντας εμμέσως τη διαφωνία του με τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας.

Ανέφερε ότι οι δανειστές έκαναν πολιτικό bullying στον εθνικό διαπραγματευτή και πρόσθεσε ότι “θέλει να αποφευχθεί η όποια απαξίωσή του”.

“Θέλω να πιστεύω ότι ήταν και παραμένει ο κ. Βαρουφάκης ο σχεδιαστής και ο εκφραστής του ελληνικού διαπραγματευτικού σχεδίου”, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα