Μητρόπουλος: Ζητώ συγγνώμη για την αντιπαράθεση με τον Ευ. Τσακαλώτο

Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάββατο 23 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάββατο 23 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε άλλωστε "κύματα κοινωνικής επιδείνωσης" από τον Σεπτέμβρη, λόγω της σκληρότητας των μέτρων που συμφωνήθηκαν (Vid)

Συγγνώμη ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Ά αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος για την αντιπαράθεση που είχε, κατά την προχθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, o κ. Μητρόπουλος είπε οτι δεν προκάλεσε αυτός αλλά ούτε και ο κ. Τσακαλώτος. "Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη γιατί δεν θέλω να σηκώνω τον τόνο της φωνής μου" σημείωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνεχείς παρεμβάσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, που κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, ζήτησε επανειλλημένως το λόγο προκειμένου να απαντήσει σε συναδέλφους του βουλευτές, εξόργισε τον προεδεύοντα της συνεδρίασης Αλέξη Μητρόπουλο, με αποτέλεσμα ένα "θερμό" επεισόδιο μεταξύ των δύο, στις τρεις τα ξημερώματα.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, προέβλεψε άλλωστε "κύματα κοινωνικής επιδείνωσης" από τον Σεπτέμβρη, λόγω της σκληρότητας των μέτρων που συμφωνήθηκαν.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι "τέτοια αντικοινωνικά μέτρα ποτέ καμία κυβέρνηση τα τελευταία 100 χρόνια δεν κλήθηκε ποτέ να εφαρμόσει", ενώ τόνισε ότι "από την περήφανη διαπραγμάτευση, πήγαμε στη διαχείριση του αντικοινωνικότερου πακέτου που έχει προκύψει ποτέ".

Από εδώ και πέρα "αυτό το οποίο πρέπει να μας απασχολεί είναι πώς με κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις θα διαχειριστούμε αυτό το σκληρό πακέτο ενώ ταυτόχρονα θα επαναδιαπραγματευόμαστε για να αμβλύνουμε, για να περιορίσουμε τις χειρότερες πτυχές αυτού του πακέτου", υπογράμμισε ο κ. Μητρόπουλος.

Σε ό,τι αφορά το ρήγμα μεταξύ του Πρωθυπουργού και της προέδρου της Βουλής είπε ότι "η κ. Κωνσταντοπούλου είναι η πιο κορυφαία επιλογή του Πρωθυπουργού" και επισήμανε πως αν υπάρχει κάποιο ζήτημα "πρέπει να το λύσουν μεταξύ τους".

Εκτίμησε, ωστόσο, ότι από τις δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου και το non paper του Μαξίμου φαίνεται ότι δεν υπάρξει ρήξη ούτε στο τέλος έχει φτάσει η σχέση τους.

Εξέφρασε, πάντως, και ο ίδιος τη διαφωνία του με κάποιες αποφάσεις της προέδρου της Βουλής, λέγοντας: "Με πρωτοβουλίες της, με δηλώσεις της, με κινήσεις της, με αποφάσεις της αρκετοί διαφωνούμε και διαφωνήσαμε".

SHARE: