Μητσοτάκης: Αναβάλλεται το συνέδριο της ΝΔ λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Μητσοτάκης: Αναβάλλεται το συνέδριο της ΝΔ λόγω της μετάλλαξης Όμικρον
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ στα Ιωάννινα Eurokinissi

Τη μετάθεση του προγραμματισμένου για τις 3-5 Δεκεμβρίου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ για τους πρώτες μήνες του 2022, λόγω της έξαρσης της πανδημίας και της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Την αναβολή του τακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που ήταν προγραμματισμένο για τις 3-5 Δεκεμβρίου, για το πρώτο τρίμηνο του 2022, λόγω της έξαρσης της πανδημίας και ειδικότερα λόγω της νέας παραλλαγής του κορονοϊού, της μετάλλαξης Όμικρον (γνωστή και ως μετάλλαξη της Μποτσουάνα), ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του προσυνεδρίου του κόμματος, στα Ιωάννινα.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η αναβολή του συνεδρίου αποφασίστηκε επειδή στην παρούσα συγκυρία όταν σε όλο τον κόσμο έχει αναζωπυρωθεί η ανησυχία λόγω και της νέας μετάλλαξης, θα έστελνε το λαθος μήνυμα.

Πάντως σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη η αναβολή του συνεδρίου της ΝΔ δε σημαίνει και νέα μέτρα. Η κυβέρνηση επιμένει εξάλλου στην απόφαση της να μην προχωρήσει σε lockdown, αν και η νέα μετάλλαξη περιπλέκει τα πράγματα.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής και η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου γραμματέα θα γίνει πάντως διαδικτυακά.

Ο κ.Μητσοτάκης πρότεινε ως νέο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας τον σημερινό πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη, δικηγόρο με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο, καθώς η θητεία του στη νεολαία κρίθηκε επιτυχημένη. Στόχος της επιλογής αυτής είναι να σταλεί σήμα ανανέωσης, όχι μόνο σε επίπεδο προγραμματικού λόγου αλλά και σε επίπεδο στελεχών, καθώς και ότι η ΝΔέχει τους νέους στην πρώτη γραμμή και ότι φέρνει στο προσκήνιο μια νέα γενιά στελεχών.

Η εισήγηση Μητσοτάκη για την αναβολή του συνεδρίου της ΝΔ:

«Συνομιλώντας με αρκετά κομματικά μας στελέχη και χθες στην πολύ ωραία περιοδεία μας που κάναμε στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι πιο σωστό στην παρούσα συγκυρία να μεταθέσουμε την οργάνωση του τακτικού μας συνεδρίου για τους πρώτους τρεις μήνες του 2022. Θα αναμένω τις σχετικές εισηγήσεις της οργανωτικής επιτροπής για την ακριβή ημερομηνία, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορούσαμε να οργανώσουμε ένα υποδειγματικό συνέδριο τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Προφανώς και όλοι όσοι θα ερχόταν θα ήταν εμβολιασμένοι και θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και τη δυνατότητα να κάνουν τεστ, σε κάθε όμως περίπτωση θεωρώ ότι στην παρούσα συγκυρία θα έστελνε το λάθος μήνυμα.

Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι επί δικής μου προεδρίας υλοποιήσαμε τον θεσμό των ετήσιων τακτικών συνεδρίων με εξαίρεση το 2020 λόγω covid και θεωρώ επιβεβλημένο να προχωρήσουμε σε αυτήν τη μικρή χρονική μετάθεση έτσι ώστε να είμαστε και εναρμονισμένoι με το γενικότερο κλίμα, το οποίο επικρατεί στην κοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση όμως, επειδή υπάρχουν κομματικές διαδικασίες οι οποίες δεν μπορούν να καθυστερήσουν, εισήγησή μου θα ήταν να διεξαχθεί η επόμενη συνεδρίαση της υφιστάμενης πολιτικής επιτροπής με αντικείμενο την εκλογή του νέου γραμματέα του κόμματος και η πρότασή μου για νέο γραμματέα του κόμματος είναι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version