Μητσοτάκης: Αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι της κυβέρνησης Τσίπρα

Μητσοτάκης: Αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι της κυβέρνησης Τσίπρα
Από προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε σε προεκλογικό συναγερμό την αξιωματική αντιπολίτευση, εκτιμώντας πως η δημαγωγία και η λάσπη θα κορυφώνεται όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών. Επίθεση για Σκοπιανό και “4ο άτυπο μνημόνιο”.

“Αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι της κυβέρνησης Τσίπρα” εκτίμησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Διαμήνυσε συνεπώς στα γαλάζια στελέχη πως “θερινή ραστώνη δεν υπάρχει για εμάς” και τους κάλεσε να μιλήσουν στους πολίτες για το Σκοπιανό και για την τσέπη τους, ορίζοντας έτσι τους δύο βασικούς αντιπολιτευτικούς πυλώνες, των εθνικών θεμάτων και της οικονομίας.

Ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα ξεκινήσει από αύριο νέο κύκλο επισκέψεων στην περιφέρεια (Κρήτη, Κω, Κάλυμνο, Κεφαλλονιά, Γρεβενά) και κάλεσε όλους να πάρουν μέρος “σε αυτή την εκστρατεία πειθούς και συμπόρευσης”.

Έδωσε μάλιστα και μία είδηση ιδιαίτερου εσωκομματικού ενδιαφέροντος: Το 12ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ θα πραγματοποιηθεί 14 και 15 Δεκεμβρίου και την προεδρία του συνεδρίου αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Οι σχέσεις Μητσοτάκη- Μεϊμαράκη έχουν περάσει από 40 κύματα, ωστόσο ο πρόεδρος της ΝΔ προέβη σε αυτή την ενωτική συμβολικά κίνηση, χαρακτηρίζοντας το Βαγγέλη Μεϊμαράκη έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την παράταξη και αγαπά τη ΝΔ όσο λίγοι.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση επιδίδεται σε δημαγωγία για να καλύψει το αδιέξοδο στο οποιο οδηγεί τη χώρα η ανεπάρκεια της και πως η δημαγωγία της κυβέρνησης θα κορυφώνεται όσο πλησιάζουμε στις εκλογές.

“Όπως είναι έτοιμη η κυβέρνηση να εκχωρήσει τα πάντα από τη μία μέρα στην άλλη έτσι είναι έτοιμη να κάνει εκλογές ανά πάσα στιγμή” υποστήριξε μάλιστα ο κ.Μητσοτάκης και δήλωσε βέβαιος πως όποτε και εάν γίνουν εκλογές η ΝΔ θα τις κερδίσει.

Εκτίμησε επίσης ότι “η ατμόσφαιρα στο δρόμο προς τις κάλπες θα είναι γεμάτη παγίδες και δηλητήριο”. Παγίδες όσον αφορά στο χρόνο και τις διαδικασίες: Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ειδικότερα πως η κυβέρνηση είτε θα προσφύγει στις κάλπες αυτό το φθινόπωρο είτε την επόμενη άνοιξη μαζί με αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές “μήπως οι ψηφοφόροι μπερδευτούν”. Δηλητήριο, όσον αφορά την “προπαγάνδα και τον καθεστωτισμό” όπως υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.

“Εμείς θα μιλάμε για το μέλλον, όταν κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στο παρελθόν. Εμείς δεν πρόκειται να βουλιάξουμε στη λάσπη τους. Εαν όμως συνεχίζουν το δρόμο της συκοφαντίας τους προειδοποιώ ότι θα βγουν ζημιωμένοι. Εμείς δε θα είμαστε ποτέ οι επισπεύδοντες αλλά θα απαντάμε με στοιχεία σε κάθε επίθεση” είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφέρθηκε εμμέσως στην υπόθεση της εταιρείας ΔΙΟΔΟΣ υποστηρίζοντας πως αυτοί που επικαλέστηκαν ηθικά πλεονεκτήματα βρέθηκαν από κατηγορούμενοι απολογούμενοι.

“Τακτικισμοί με θολές υποσχέσεις”

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις κυβερνητικές διαρροές για μη περικοπή των συντάξεων και διανομή κοινωνικού μερίσματος, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό αλλά και για τη συμφωνία στο Eurogroup, την οποία χαρακτήρισε “4ο άτυπο μνημόνιο”.

Έκανε λόγο για “τακτικισμούς με θολές υποσχέσεις, πότε για αναβολή των δεσμεύσεων που έχουν υπογράψει πότε για επιδόματα φτώχειας” υποστήριξε όμως ότι αυτά “έρχονται με αντίκρυσμα νέα μέτρα στο μέλλον” λόγω της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης.

Με αφορμή δημοσιεύματα για τις εκδηλώσεις την ημέρα εξόδου από το πρόγραμμα, ο κ.Μητσοτάκης μίλησε εξάλλου για φιέστες εξαπάτησης που προκαλούν την οργή των πολιτών και δήλωσε: “Ηκυβέρνηση αυτή έχει ψηφίσει μόνη της δύο φορές τη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου και την κατάργηση ΕΚΑΣ, το μελάνι των υπογραφών Τσίπρα Τσακαλωτου δε μπορούν να το θολώσουν οι θριαμβολογίες περί εξόδου και τα μισόλογα περί δήθεν αναβολής των μέτρων”.

Ο κ.Μητσοτάκης μάλιστα μίλησε και για “σκιά συναλλαγής”. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “επιβάλλει λιτότητα στους Έλληνες για να ακούσει την εύνοια των ξένων” και σχολίασε αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στις δηλώσεις Μοσκοβισί “μόνο που τα λόγια των ξένων είναι εύκολα και λέγονται δωρεάν, ενώ τη συναλλαγή Τσίπρα την πληρώνουν οι πολίτες με φόρους και εισφορές”.

Είπε επίσης: “Φοβάμαι μήπως για κάποια φιλικά χτυπήματα στην πλάτη η χώρα έχει οδηγηθεί ξανά σε εθνικές περιπέτειες διαρκείας στο Σκοπιανό και όχι μόνο”, ενώ τόνισε πως ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ “εγκατέλειψαν την εθνική γραμμή του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι” και πως οι Σκοπιανοί κάθε μέρα επικαλούνται τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα ενώ έχουν πλέον και το νατοϊκό διαβατήριο.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν κάνει κωλοτούμπες μόνο στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αλλά και στην εσωτερική πολιτική, κάνοντας λόγο για άδειασμα Σκουρλέτη από τον πρωθυπουργό με τησυνδρομή 16 “προεδρικών συντρόφων” ώστε να αλλάξει και πάλι ο χρόνος των αυτοδιοικητικών.

“Ρεαλιστικό σχέδιο για μία φωτεινή Ελλάδα”

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τα γαλάζια στελέχη να επαναλαμβάνουν τις δεσμεύσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μείωση της φορολογίας. “Εμείς λέμε όχι στους υπερβολικούς φόρους αλλά όχι και στο φόβο και τη φτώχεια”, δήλωσε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε ειδικότερα σε πόρους ενός δισ για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε ένα εκατομμύριο πολίτες και στην προσωπική του δέσμευση, κάθε παιδί σε παιδικό σταθμό. “Είμαστε φειδωλοι στις δεσμεύσεις μας, δεν εξαγγέλλουμε πλατύ κατάλογο κοινωνικών μέτρων για να έρθουμε μετά σε σύγκρουση με την πραγματικότητα” σχολίασε. Και πρόσθεσε ότι θα μιλήσει στη ΔΕΘ για “το δικό μας ρεαλιστικό σχέδιο για μία φωτεινή Ελλάδα”, που θα πάρει τη μορφή κυβερνητικού προγράμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα