Μητσοτάκης: Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος

Μητσοτάκης: Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος

Την ανανέωση πέραν της ενότητας προτάσσει ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, ο οποίος προβλέπει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δε θα εξαντλήσει την τετραετία και θέτει ως δίλημμα της 10ης Ιανουαρίου την επιλογή του επόμενου πρωθυπουργού

Το χαρακτηρισμό του νεοφιλελεύθερου αποτάσσεται ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Δεν υπάρχει πιο φτηνός λαϊκισμός από το να λέμε ότι μας ενδιαφέρουν οι άνθρωποι και αδιαφορούμε για τους αριθμούς. Όταν η χώρα έχει χρεοκοπήσει, προφανώς πρέπει να κοιτάμε και τους αριθμούς. Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος. Το έχω πει πάρα πολλές φορές. Είμαι ένας μετριοπαθής, φιλελεύθερος, κεντροδεξιός πολιτικός”, απαντά στις σχετικές κατηγορίες που δέχεται κυρίως από καραμανλικά στελέχη.

“Δεν πιστεύω ότι η αγορά λύνει όλα τα προβλήματα. Πιστεύω σε ένα ισχυρό αλλά πιο μικρό, ισχυρό όμως, κράτος το οποίο θα ρυθμίσει την αγορά. Πιστεύω όμως ακράδαντα στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας να δημιουργεί πλούτο. Δεν θα κουράζομαι να λέω ότι αν δεν συζητήσουμε σε αυτή τη χώρα για το πώς θα μεγαλώσουμε την πίτα, τότε μονίμως θα μοιράζουμε τη φτώχεια μας”, προσθέτει χαρακτηριστικά.

Ο κ.Μητσοτάκης προτάσσει την ανάγκη ανανέωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας στο επιχείρημα των υποστηρικτών του Βαγγέλη Μεϊμαράκη περί ενότητας. “Εγώ εγγυώμαι απόλυτα την ενότητα της ΝΔ, η ενότητα όμως δεν είναι από μόνη της αυτοσκοπός. Δεν αρκεί η ΝΔ να είναι ενωμένη πρέπει να είναι και ανανεωμένη για να μπορεί να διεκδικήσει μία εκλογική νίκη”, υποστηρίζει σχετικά.

Στο ερώτημα περί αναζωπύρωσης της διαχρονικής αντιπαράθεσης καραμανλικών- μητσοτακικών, ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ απαντά: “Ποια είναι ακριβώς αυτή η αντιπαράθεση; Διότι εγώ δεν τη θυμάμαι. Το λέω αυτό διότι όσοι επιχειρούν σήμερα να διχάσουν τη ΝΔ, γύρω από διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, σίγουρα δεν υπηρετούν το καλό της ΝΔ. Εάν υπήρχαν αυτές οι διαχωριστικές γραμμές αφορούσανε τον προηγούμενο αιώνα. Δεν υπάρχουν πια. Θυμίζω επίσης ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπηρέτησε αυτή την παράταξη και την πήγε στο 47%.”

O κ.Μητσοτάκης επιχειρεί πάντως να απευθυνθεί και στο καραμανλικό ακροατήριο, δηλώνοντας  ότι ο ίδιος υπηρετεί τις ιδρυτικές αξίες της ΝΔ όπως τις καθόρισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με απόλυτη συνέπεια. Μιλά όμως θετικά για τον Κώστα Καραμανλή λέγοντας ότι το 2009 παρέδωσε την Ελλάδα σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που την παρέλαβε.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ προβλέπει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δε θα εξαντλήσει την τετραετία και θέτει ως δίλημμα της 10ης Ιανουαρίου την επιλογή του επόμενου πρωθυπουργού, εκτιμώντας προφανώς ότι αυτό το ερώτημα τον ευνοεί.

Σε κάθε περίπτωση ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα από τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε εφαρμογή της συμφωνίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα