Μητσοτάκης: Εκλογές πριν έρθει στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία

Μητσοτάκης: Εκλογές πριν έρθει στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια περιοδείας του. Eurokinissi

"Ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα επικυρωθεί από τη Βουλή είναι να γίνουν εθνικές εκλογές πριν έρθει στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία" δήλωσε από την Κεφαλονιά ο πρόεδρος της ΝΔ εκφράζοντας για άλλη μια φορά την αντίθεσή του στη συμφωνία των Πρεσπών.

Περιοδεία στην Κεφαλονιά πραγματοποιεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή γιατί θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα καθώς για πρώτη φορά εκχωρείται η “μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα επικυρωθεί από τη Βουλή είναι να γίνουν εθνικές εκλογές πριν έρθει στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία. Η εικόνα της γειτονικής χώρας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία δεν συνάδει με την εικόνα χώρας που προσδοκά να μπει στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρακολούθησε στην Κεφαλονιά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του ‘Αγιου Γεράσιμου. Επίσης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κεφαλονιάς, ενώ τον συνόδευε ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λευτέρης Αυγενάκης, ο τομεάρχης υγείας Βασίλης Οικονόμου και η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη στήριξη της ΝΔ, Ρόδη Κράτσα.

Ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στην αγορά και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς κατοίκους και καταστηματάρχες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα