Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος να ζητήσουν από ΕΕ κυρώσεις κατά Τουρκίας

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος να ζητήσουν από ΕΕ κυρώσεις κατά Τουρκίας
Dimitris Papamitsos_Press Photographer_+306946384863

Την ανάγκη εθνικής ενότητας υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ που περιοδεύει στη Λευκάδα, έκανε όμως λόγο και για ανεύθυνη δραματοποίηση από την κυβέρνηση με τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ.

Επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ που περιοδεύει στη Λευκάδα  υπογράμμισε την ανάγκη εθνικής ενότητας, έκανε όμως λόγο και για ανεύθυνη δραματοποίηση από την κυβέρνηση με τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.  

Η δήλωση του κ. Μητσοτακη έχει ως εξής:”Εδώ και μήνες η Τουρκία, δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο. Παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της. Εφόσον υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών, είναι απολύτως επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας. 

Είναι αναγκαίο, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. Όμως, σε καμία περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της. 

Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, την οποία πρέπει όλοι να τηρήσουμε.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version