Μητσοτάκης: Επείγουσα ανάγκη η πολιτική αλλαγή

Μητσοτάκης: Επείγουσα ανάγκη η πολιτική αλλαγή
Συνεδρίαση της Πολιτικής ΕΠιτροπής της Νέας Δημοκρατίας την τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

"Η ανάκαμψη της χώρας περνάει από την ιδεολογική και εκλογική ήττα του Τσίπρα", τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Οι αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Το άνοιγμα στους αναποφάσιστους και απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Σε πανηγυρικό κλίμα για τα 42α γενέθλια της ΝΔ από την ίδρυσή της αλλά με σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ να πρωτοστατήσουν στη δημιουργία ενός «δημοκρατικού μετώπου ευθύνης» που θα επιβάλλει την «πολιτική αλλαγή» χαρακτηρίζοντας επείγουσα ανάγκη της κοινωνίας τις πρόωρες εκλογές.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η δικιά τους αποτυχία να μετατραπεί σε αποτυχία της ίδιας της χώρας. Η ανάκαμψη της Ελλάδας περνάει μέσα από την εκλογική και ιδεολογική ήττα του κ. Τσίπρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «μόνο με εκλογές θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που μας κυβερνούν».

Κατηγόρησε μεταξύ άλλων την κυβέρνηση ότι επιφυλάσσει δακρυγόνα για τους συνταξιούχους και ανοχή για τους μπαχαλάκηδες.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ συνέδεσε το αίτημά του για εκλογές και με τις γεωπολιτικές εξελίξεις απ’ αφορμή των δηλώσεων Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η θεσμική, οικονομική και κοινωνική κατρακύλα της χώρας προφανώς γεννά πολλαπλούς κινδύνους.  Όχι μόνο εσωτερικούς.  Για πρώτη φορά εγείρεται με τέτοια ένταση μάλιστα ζήτημα ισχύος της Συνθήκης της Λωζάνης. Ποτέ στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας δεν  βρεθήκαμε στη δυσάρεστη συγκυρία να πρέπει να διαχειρισθεί ένα τόσο ασταθή και απειλητικό διεθνή περίγυρο μια τόσο ανίκανη και ιδεοληπτική Κυβέρνηση. Η απώλεια της εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της χώρας μας έχει δυστυχώς και γεωπολιτικές προεκτάσεις».

Εκτενείς ήταν οι αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τις ιδρυτικές αρχές της ΝΔ τονίζοντας ότι «ποτέ άλλοτε στα μεταπολιτευτικά χρονικά δεν χτυπήθηκαν αυτές οι αρχές» όσο σήμερα από την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Με αναφορά στον Ελευθέριο Βενιζέλο και την ίδρυση του ΣτΕ το 1929 σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης την ματαίωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα κρίνει το μέλλον του διαγωνισμού Παππά.  «Εκφράζω δημόσια  τον  προβληματισμό και την ανησυχία μου γι’ αυτή την εξέλιξη. Επαναλαμβάνω την άποψή μου ότι το Ανώτατο Δικαστήριο έπρεπε να είχε αποφανθεί επί της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός “φιάσκο”. Είμαι βέβαιος ότι το Δικαστήριο θα  σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα δικάσει την ουσία της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό. Η εκκρεμότητα αυτή έχει τραυματίσει το κύρος των θεσμών. Καμία άλλη καθυστέρηση δεν επιτρέπεται. Η Δικαιοσύνη πρώτη οφείλει να διαφυλάξει το κύρος της. Η αυτονόητη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης απέναντι στην εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να τίθεται σε διακινδύνευση», υπογράμμισε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ από εδώ και στο εξής να κεντράρουν σε τρία πράγματα όσον αφορά την παρουσίαση της πολιτικής πρότασης της ΝΔ. Να προβάλλουν ότι στηρίζεται στην αλήθεια, αφορά τους πολλούς και τους αδύναμους και τρίτον ότι, ενώνει όλους τους Έλληνες. «Η πρότασή μας είναι νέο αφήγημα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης θέτοντας ως κύριο καθήκον της ΝΔ «να ενώσουμε τους Έλληνες σε ένα στόχο: Μια Ευημερούσα Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης όπως την οραματίστηκε ο Καραμανλής» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε απευθυνόμενος σε όσους δεν ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες εκλογές λέγοντας «δεσμεύομαι προσωπικά ότι από το δικό μου στόμα δεν θα ακούσουν ψέματα. Δεν θα κοροϊδέψω κανέναν. Μαζί θα κλείσουμε το κεφάλαιο του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού».

Το παρόν στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής έδωσαν οι πρώην πρόεδροι της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Γιάννης Πλακιωτάκης στους οποίους έκανε ειδική αναφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης να μη μιλά για συντάξεις και καταστολή

Σε ανακοίνωση του για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΠΕ της ΝΔ το Μαξίμου υποστηρίζει ότι έχει μπροστά του μακρό χρόνο παραμονής στην αντιπολίτευση και πως καλά θα κάνει να το συνειδητοποιήσει

“Ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να κρύψει το άγχος του: Το άγχος που του προκαλούν τα στοιχεία και οι προβλέψεις – ακόμα και σημερινές – για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Το άγχος του για το σταδιακό ξεσκέπασμα της διαπλοκής, που λεηλάτησε τις προηγούμενες δεκαετίες τον τόπο. Το άγχος  του για την επιβολή της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Γι` αυτό προσπαθεί να ανακόψει την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση. Δυστυχώς  γι` αυτόν, δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από το να εκφωνεί ομιλίες όπως η σημερινή.

Θα του προτείναμε πάντως να μετριάσει τις αναφορές του «στους τίμιους και εργατικούς Έλληνες», γιατί το μόνο που καταφέρνει είναι να θυμίζει στην κοινή γνώμη τα Panama Papers, αλλά και τα θαλασσοδάνεια του κόμματός του και του «Κήρυκα Χανίων». Θα του προτείναμε επίσης να μην παριστάνει τον χθεσινό, όταν μιλάει για συντάξεις και καταστολή. Υπήρξε μέλος μιας κυβέρνησης που περιέκοψε έντεκα φορές τις συντάξεις και κατέφυγε σε ένα μαζικό, συστηματικό και διαρκές όργιο καταστολής εναντίον πολιτών, προκαλώντας τις αντιδράσεις ακόμα και της Διεθνούς Αμνηστίας.  Ο κ. Μητσοτάκης έχει μπροστά του μακρό χρόνο παραμονής στην αντιπολίτευση. Καλά θα κάνει να το συνειδητοποιήσει”, αναφέρει ειδικότερα η ανακοίνωση.

ΑΝΕΛ: Αν ο Μητσοτάκης διάβαζε σωστά τις δημοσκοπήσεις, δε θα ζητούσε εκλογές

Η εκπρόσωπος τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου σχολίασε:

««Ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί τις πραγματικές διαθέσεις των Ελλήνων πολιτών. Προφανώς έχει πέσει θύμα των τωρινών συμβούλων του, που διαβάζουν επιλεκτικά τις δημοσκοπήσεις.

Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων αποτυπώνουν την πολύ μεγάλη δυσπιστία που έχει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού απέναντι στις κάλπικες υποσχέσεις και, κυρίως, την απέραντη καχυποψία για τις πραγματικές προθέσεις και τις κρυφές επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη. Το 60,5% των Ελλήνων πολιτών δεν πιστεύει καν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα κάνει πράξη την υπόσχεσή του για σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν θεωρεί καθόλου αξιόπιστο το πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ και απαντά απόλυτα αρνητικά στο συναφές ερώτημα αν θα τα κατάφερνε καλύτερα μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη. Με άλλα λόγια, τον θεωρεί αναξιόπιστο.

Αν ο κ. Μητσοτάκης διάβαζε σωστά τις δημοσκοπήσεις, ακόμη και των φιλικών του εταιρειών, δεν θα ζητούσε εκλογές. Θα απέφευγε να προφέρει ακόμα και την ίδια τη λέξη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα