Μητσοτάκης: Επιτροπή της ΝΔ θα αναζητήσει λύσεις μετά την τραγωδία στη Δυτική Αττική

Μητσοτάκης: Επιτροπή της ΝΔ θα αναζητήσει λύσεις μετά την τραγωδία στη Δυτική Αττική

Από τη Χίο ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής καθώς όπως είπε: "Αυτό περιμένετε από ένα υπεύθυνο κόμμα, δεν είμαστε ίδιοι με το ΣΥΡΙΖΑ". Έκτακτη ενεργοποίηση του Ταμειου Αλληλεγγύης ζητούν από την Κομισιόν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Τη σύσταση επιτροπής της ΝΔ που θα αναζητήσει λύσεις και παρεμβάσεις μετά την τραγωδία στη δυτική Αττική ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας την οδύνη του προς τους συμπολίτες που δοκιμάζονται.

Μιλώντας στο προσυνέδριο του κόμματος στη Χίο για το μεταναστευτικό, ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε τα συγχαρητήριά του σε πυροσβεστική και αστυνομία. «Δεν είναι ώρα να αποδώσουμε ευθύνες, εξ ορισμού την ευθύνη την έχουν η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση που πρέπει να διαχειριστεί την κρίση», τόνισε επισημαίνοντας πως στη δυτική Αττική υπήρχαν ζητήματα με μπαζώματα αλλά και έλλειψη αντιπλημμυρικού σχεδιασμού.

«Έχω ζητήσει τη σύσταση επιτροπής στη ΝΔ που θα αναζητήσει λύσεις και παρεμβάσεις, αυτό περιμένετε από ένα υπεύθυνο κόμμα, δεν θα ήθελα να σκεφτώ τι θα έλεγε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αν είμασταν εμείς στην κυβέρνηση, δεν θα το κάνω δεν είμαστε όλοι το ίδιο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

ADVERTISING

Την έκτακτη ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση των τεράστιων φονικών καταστροφών στην Αττική ζητούν εν τω μεταξύ οι ευρωβουλευτές της ΝΔ με ερώτηση τους προς την Κομισιόν, ερωτώντας ταυτόχρονα εάν έχουν υποβληθεί από τις ελληνικές αρχές προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχέδια προετοιμασίας του κεντρικού κράτους, περιφερειών και δήμων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης των ευρωβουλευτών της ΝΔ:

"Βρυξέλλες, 16 Νοεμβρίου 2017

Οι πρόσφατες καταρρακτώδεις βροχές στη Δυτική  Αττική, προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 16 συμπολιτών μας και τεράστιες υλικές ζημιές.

Το κόστος των υλικών καταστροφών είναι αδύνατο να εκτιμηθεί, καθώς η κακοκαιρία είναι σε εξέλιξη για δεύτερη συνεχή ημέρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεκάδες  κατοικίες, επιχειρήσεις και υποδομές έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή.

H πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Πορτογαλία λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών του Οκτωβρίου, ύψους 1,5 εκ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης, δείχνει το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι Ελληνικές Αρχές για ανακούφιση των κατοίκων. Οι αρμόδιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τέτοιου είδους ακραία καιρικά φαινόμενα πρόκειται να ενταθούν λόγω της κλιματικής αλλαγής. Κυβερνήσεις, Περιφέρειες και Δήμοι πρέπει άμεσα να προχωρήσουν στην υλοποίηση σχεδίων αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής  και προσαρμογής στις νέες κλιματικές συνθήκες.

 Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Υπάρχει η δυνατότητα και υπό ποιους όρους για έκτακτη ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για την αποκατάσταση των υποδομών που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες;

Έχουν υποβληθεί ως σήμερα από τις Ελληνικές Αρχές προς την Επιτροπή ολοκληρωμένα σχέδια προετοιμασίας του  κεντρικού Κράτους, Περιφερειών και Δήμων για την κλιματική αλλαγή;"

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Φονικές πλημμύρες στην Αττική, Κακοκαιρία, θεομηνία στη δυτική Αττική
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΔ: Προέχει η στήριξη των κατοίκων της Δ. Αττικής και έπεται η απόδοση ευθυνών

SHARE:

24Media Network