Μητσοτάκης: Έτσι θα κυβερνήσω

Μητσοτάκης: Έτσι θα κυβερνήσω

Τα μηνύματα του προέδρου της ΝΔ για το πώς σκέφτεται τη διακυβέρνηση της χώρας

Την ετοιμότητα της ΝΔ να κυβερνήσει θέλουν να επικοινωνήσουν τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τη συμπλήρωση χτες του ενός χρόνου από την εκλογή Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν θα ζητούσε εκλογές αν δεν ήταν έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της εξουσίας της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό στη ΝΔ θα εντείνουν τις προσπάθειές τους το επόμενο διάστημα με σκοπό να γίνει περισσότερο εύληπτο και κατανοητό το πλάνο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δύο κατευθύνσεις. Η μια θα αφορά το προγραμματικό επίπεδο και η δεύτερη το επίπεδο των προσώπων.

Το κύριο μήνυμα πάντως που θέλησε να στείλει ο κ. Μητσοτάκης (Alpha) είναι πως η ΝΔ δεν ταυτίζεται με το «παλιό» εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι «απαξίωσε την έννοια της πολιτικής ανανέωσης». Μάλιστα προανήγγειλε ότι θα συγκροτήσει κυβέρνηση με αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς αλλά και στελέχη από το χώρο της αγοράς, θέλοντας να δώσει ένα διακριτό ιδεολογικοπολιτικό στίγμα σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση με αφορμή και την επικαιρότητα η ΝΔ όξυνε την πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για το προσφυγικό και την τρομοκρατία, κρατώντας παράλληλα ψηλά στην ατζέντα τα θέματα του δημοσίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν θα δεχθούμε παράνομες μονιμοποιήσεις» συμβασιούχων στο δημόσιο.

Την ίδια στιγμή στη ΝΔ επιχειρούν να στείλουν το μήνυμα ότι σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν και ως εκ τούτου είναι ικανότεροι να προχωρήσουν τις διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνει το μνημόνιο προκειμένου όπως λένε να κερδίσουν δημοσιονομικό χώρο και να εφαρμόσουν ένα διαφορετικό μίγμα οικονομικής πολιτικής με μειώσεις φόρων και προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα