Μητσοτάκης: Γενικές κουβέντες περί εθνικής συναίνεσης δεν αρκούν

Μητσοτάκης: Γενικές κουβέντες περί εθνικής συναίνεσης δεν αρκούν
Συνεδρίαση του Άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας την Τρίτη 16 Ιουνπίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Ευρωκίνηση

Σαφείς αποστάσεις από την κεντρική πολιτική γραμμή της ηγεσίας της ΝΔ πήρε ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, που άσκησε παράλληλα έντονη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης σε συνταξιοδοτικό και δημόσια διοίκηση

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», στην εκπομπή «Αθήνα σήμερα» της δημοσιογράφου, Νόνης Καραγιάννη. Μίλησε για το αδιέξοδο, τόνισε πως πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες άμεσα πριν συμβούν μη αναστρέψιμα γεγονότα, ενώ άφησε αιχμές και εναντίον της στρατηγικής του Αντώνη Σαμαρά, αναφέροντας πως δεν αρκούν “γενικές κουβέντες περί εθνικής συναίνεσης”.

Ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε και στο θέμα των πρόωρων συντάξεων οι οποίες κατά τη γνώμη του πρέπει να κοπούν άμεσα, αλλά και στο μισθολόγιο των Δημοσίων υπαλλήλων το οποίο πρέπει να εξεταστεί για να εξαλειφθούν τυχόν στρεβλώσεις.

Η ελληνική Βουλή παραμένει ήσυχη χωρίς λόγο

“Βρισκόμαστε μπροστά σε αδιέξοδο. Και δυστυχώς, ενώ βρισκόμαστε μπροστά σε αδιέξοδο – λυπάμαι που το λέω – το κλίμα στη Βουλή παραπέμπει σε άλλες εποχές, ηρεμίας, που δυστυχώς δεν συνάδουν καθόλου με την κρισιμότητα της κατάστασης” αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, κάνοντας λόγο για “συναντήσεις που γίνονται στην Ευρώπη, οι οποίες παραπέμπουν ευθέως σε προετοιμασία σεναρίων για ενδεχόμενο ελληνικού ατυχήματος και απ’ όλη αυτή τη συζήτηση, η Ελλάδα απουσιάζει”.

“Η πολιτική αύξησης φόρων είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματική από μία πολιτική περικοπής δαπανών. Άρα, για να μπορέσουμε να συζητήσουμε πραγματικά για δημοσιονομικά ισοδύναμα, πρέπει να δούμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια το σκέλος των δαπανών” σημείωσε.

Άδικο δημόσιοι υπάλληλοι να παίρνουν 800-1000€ παραπάνω από συναδέλφους τους

Μιλώντας για τον τομέα με τον οποίο ασχολήθηκε το περασμένο διάστημα ως υπουργός, σημείωσε πως “η Κυβέρνηση προχωρήσει σε διορθώσεις στρεβλώσεων στο ενιαίο μισθολόγιο – τις οποίες εγώ είχα αναγνωρίσει, είχα επισημάνει, είχα κοστολογήσει, είχα επιχειρήσει τότε να διορθώσω, αλλά δεν είχα ούτε εγώ τη σύμφωνη γνώμη της δικής μου Κυβέρνησης, για να προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση” ανέφερε και συμπλήρωσε: “Προφανώς κάποιοι μισθοί θα μειωθούν, αλλά γιατί να ανεχόμαστε σήμερα να υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι να παίρνουν 800 και 1.000 ευρώ παραπάνω από άλλους δημόσιους υπαλλήλους, κάνοντας την ίδια δουλειά;”

Τέλος από τώρα στις πρόωρες συντάξεις

“Η πρόταση της Κυβέρνησης είναι εξαιρετικά μεσοβέζικη. Οι πρόωρες συντάξεις πρέπει να κοπούν αύριο” αναφέρει ο Κ. Μητσοτάκης και συμπληρώνει πως  “δεν αντέχει άλλο ο προϋπολογισμός να βγάζει σε σύνταξη ανθρώπους 53, 55, 57 ετών, οι οποίοι κατά κανόνα παίρνουν και μεγαλύτερες συντάξεις από ανθρώπους οι οποίοι είναι 75 και 80 ετών”.

Δεν θα λύσουμε τώρα τα εσωκομματικά μας

“Σε μία εποχή που η χώρα καταρρέει, δεν θα λύσουμε στη Νέα Δημοκρατία τα δικά μας εσωκομματικά. Έχουμε πολιτικό συμβούλιο, σήμερα. Εγώ θα προσέλθω με τις απόψεις μου, έχω πολύ σαφείς απόψεις για το τι πρέπει να κάνει η Νέα Δημοκρατία στην παρούσα συγκυρία” αναφέρει αφήνοντας όμως σαφή υπονοούμενα αποδοκιμασίας επιλογών της πολιτικής ηγεσίας.

“Πιστεύω ότι ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών πρέπει να ζητηθεί και να προκληθεί από τη Νέα Δημοκρατία, διότι αλίμονο εάν δεν μπορούν οι πολιτικοί αρχηγοί να καθίσουν στο τραπέζι σήμερα και να συζητήσουν με ανοιχτά χαρτιά και με πρακτικά -διότι αυτά τα οποία λέγονται έχουν και μία ιστορική αξία-, για τις εναλλακτικές προτάσεις” ανέφερε στη συνέχεια και τόνισε πως τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι κρίσιμα.

Ο Κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές κατά της στρατηγικής της εθνικής συναίνεσης που έχει επιλέξει ο Αντώνης Σαμαράς. “Γενικές κουβέντες περί εθνικής συναίνεσης κι εθνικής στρατηγικής, δεν αρκούν αυτή τη στιγμή. Πρέπει να γίνουμε συγκεκριμένοι, την ώρα που η χώρα βουλιάζει και την ώρα που η χώρα καταρρέει”.

“Αυτή τη στιγμή το ατύχημα είναι προ των πυλών, λίγες μέρες μας χωρίζουν από γεγονότα, τα οποία ενδεχομένως να είναι μη αναστρέψιμα. Θα μας κρίνει όλους πολύ αυστηρά η ιστορία. Όλοι πρέπει να μιλήσουμε πια και να μιλήσουμε και δημόσια και η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να απέχει από αυτή τη συζήτηση” κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα