Μητσοτάκης για COSCO: η κυβέρνηση υπαναχώρησε, η ζημιά έγινε

Μητσοτάκης για COSCO: η κυβέρνηση υπαναχώρησε, η ζημιά έγινε
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής "Για την κύρωση της από 24 Ιουνίου 2016 τροποποίησης και κωδικοποίησης σε ενιαίο κείμενο της από 13ης Φεβρουαρίου 2002 Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ και άλλες διατάξεις", στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016// Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΔ . (EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Έκανε λόγο για κυβέρνηση «αλαλούμ» που με τα «παιδαριώδη τερτίπια» της διώχνει επενδυτές και θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις της χώρας με την Κίνα. Κάλεσε σε παραίτηση τον Θ. Δρίτσα και ζήτησε εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό (Vid)

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για «αθέτηση της συμφωνίας» με την COSCO εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλογίζοντάς της ότι μπορεί με να υπαναχώρησε τελικα αλλά έθεσε σε κίνδυνο τις σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα και έστειλε αρνητικό μήνυμα στους επενδυτές.

Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι μόλις μια ημέρα πριν από την κύρωση της σύμβασης έφερε στη Βουλή ένα κείμενο που αλλάζει τη συμφωνία πλήττοντας την αξιοπιστία της χώρας.  «Με τα παιδαριώδη τερτίπια σας αντί να κυρώσετε τη συμφωνία την ακυρώσατε πολιτικά» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει πουθενά καμία κυβέρνηση οποιαδήποτε κόμματος που να αθετεί την υπογραφή της. «Η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο αναξιοπιστίας» ανέφερε και έκανε λόγο για υπονόμευση της σχέσης της Ελλάδας με την Κίνα που καλλιεργήθηκε συστηματικά από τις προηγούμενες κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εστίασε, όμως, και στη βλάβη που προκάλεσε αυτή η τακτική απέναντι στους υποψήφιους επενδυτές παρά το γεγονός ότι «υπαναχώρησε» υπό το βάρος της πραγματικότητας. «Διώχνετε επενδύσεις και στερείτε από τους άνεργους κάθε προοπτική να βρουν δουλειά» είπε και ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την επιτομή της υποκρισίας, της αναξιοπιστίας και της αναποτελεσματικότητας.

Ταυτόχρονα κάλεσε τον υπουργό Ναυτιλίας να παραιτηθεί προσθέτοντάς τον σε μια μακρά λίστα υπουργών την απομάκρυνση των οποίων ζητά η ΝΔ. «Τι κάνετε στα υπουργικά έδρανα κύριε Δρίτσα;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «δεν μπορώ να δεχτώ δήθεν ιδεολόγους που πουλάνε αριστεροσύνη και ήθος και από την άλλη κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στα υπουργικά έδρανα». 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε μάλιστα το αίτημά του για εκλογές λέγοντας ότι οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας εξαντλούνται. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στη μείωση των συντάξεων αλλά και στην υψηλή ανεργία. «Η πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας είναι αμείλικτη» είπε ενώ άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και για την συμμετοχή εταιρείας offshore στο μετοχολόγιο της εφημερίδας Αυγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα