Μητσοτάκης: Για ποια αριστερά μιλά ο Τσίπρας; Εγώ ούτε ξεμπερδεύω ούτε τακτοποιώ λογαριασμούς 

Μητσοτάκης: Για ποια αριστερά μιλά ο Τσίπρας; Εγώ ούτε ξεμπερδεύω ούτε τακτοποιώ λογαριασμούς 
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Απάντηση στον πρωθυπουργό έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Επίθεση σε Γεννηματά με αφορμή το άσυλο. Τι είπε για εκλογές το Δεκαπενταύγουστο. Το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, 22 Ιουλίου οι προγραμματικές. Όχι έκτακτα μέτρα το 2019. Τι είδους τεχνοκράτες θα βάλει στην κυβέρνηση

Στην ενωτική ρητορική θέλησε να επιμείνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας όμως στα όσα είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χθες στη Δραπετσώνα.

“Ποια αριστερά εννοεί ο κ.Τσίπρας;”, αναρωτήθηκε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Η δικιά μου δουλειά δεν είναι να ξεμπερδέψω με κανέναν. Ούτε ξεμπερδεύω, ούτε τακτοποιώ λογαριασμούς με τους πολιτικούς αντιπάλους. Η δουλειά μου είναι να ενώσουμε τον ελληνικό λαό. Αναρωτιέμαι όμως σε ποια αριστερά αναφέρεται, στην αριστερά του Πολάκη, του Βαρουφάκη, του λαϊκισμού, των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη, της υπονόμευσης της αστικής μας Δημοκρατίας;”

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα δεν τον ενδιαφέρουν, “είναι δικό του ζήτημα” και ευχήθηκε εφόσον ο ελληνικός λαός τον εμπιστευτεί και στείλει τον κ.Τσίπρα στην αντιπολίτευση “να έχει τουλάχιστον μάθει κάτι από τα λάθη του και να μην επανέλθει σε δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος”.

Σχολίασε δε ότι “θα είναι γραφικό να ξαναδούμε τον κ.Τσίπρα τον μνημονιακότερο των μνημονιακών πρωθυπουργών, που αύξησε 29 φόρους και περιέκοψε 17 φορές τις συντάξεις, πάνω στο τρακτέρ με ντουντούκα να διαμαρτύρεται κατά των μνημονιακών πολιτικών”.

Για το ενδεχόμενο διπλής εκλογικής αναμέτρησης το Δεκαπενταύγουστο ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι έκανε μία παρατήρηση αυτονόητη, δηλαδή πως εάν δεν προκύψει κυβέρνηση για οποιοδήποτε λόγο η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι άμεσα σε εκλογές με απλή αναλογική, οι οποίες εκλογές με απλή αναλογική θα οδηγήσουν νομοτελειακά τη χώρα σε ακυβερνησία. “Είναι ενδιαφέρον ότι κατηγορούμαι εγώ για κινδυνολογία επειδή κάνω μία αντικειμενική διαπίστωση από αυτόν που προκάλεσε το πρόβλημα γιατί ψήφισε την απλή αναλογική”, σημείωσε.

Επανέλαβε ότι μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, όχι με την επαναφορά του μπόνους των 50 εδρών, αλλά ώστε η χώρα να ξεφύγει από την απλή αναλογική και να εξασφαλίσει κυβερνησιμότητα.

“Το σοκ της ήττας των ευρωεκλογών έχει ζαλίσει κάποιους στα υπόγεια και ισόγεια του Μαξίμου”

Ο κ.Μητσοτάκης απάντησε επίσης στις κατηγορίες Τσίπρα πως η ΝΔ δε θα μειώσει τους φόρους και στα δημοσιεύματα της Αυγής για το ασφαλιστικό.

Έκανε λόγο για πολλούς αγχωμένους αυτοσχεδιασμούς από την πλευρά Τσίπρα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να τον κατηγορεί ότι συζητά για μειώσεις φόρων από το 2021 και μετά, όταν έχει ξεκαθαρίσει πως θα παραλάβει ένα προϋπολογισμό ψηφισμένο, άρα τα περιθώρια ελιγμών για το 2019 είναι περιορισμένα, αλλά έχει επίσης προαναγγείλει ότι από 1/1/2020 θα ισχύσουν οι μειώσεις φόρων που θα νομοθετήσει το Σεπτέμβριο με το πρώτο φορολογικό.

“Αντιλαμβάνομαι ότι το σοκ της ήττας των ευρωεκλογών έχει ζαλίσει κάποιους στα υπόγεια ή και στα ισόγεια του Μαξίμου, γιατί μιλάμε για fake news που διακινούνται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό” είπε και δήλωσε ότι θα τελειώσει με το κλίμα τοξικότητας και πόλωσης.

Στο ερώτημα για έκτακτα μέτρα το 2019 δήλωσε βέβαιος ότι θα πιάσει η χώρα τους στόχους. “Εχω εμπιστοσύνη στο Γενικό λογιστήριο του Κράτους και τα στοιχεία του, έκτακτα μέτρα δεν θα χρειαστεί να πάρουμε” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Κάλεσε όμως τον κ.Τσίπρα να αποφασίσει τι ισχύει, καθώς όπως είπε: “από τη μία μας κατηγορεί για πλειοδοσία παροχών από την άλλη ότι δεν θα εφαρμόσουμε τη μείωση των φόρων που έχουμε εξαγγείλει”.

Για το πρωτοσέλιδο της Αυγής απάντησε: “Μπορείτε να μου πείτε ποιοι είναι οι μυστικοσύμβουλοι;” και σχολίασε “το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη”. Δήλωσε κατηγορηματικά πως “δεν ισχύει απολύτως τίποτα από αυτές τις σαχλαμάρες που διαβάζω. Σε μία προσπάθεια πανικού, ανοργάνωτη κιόλας, λένε άλλα τη μία ημέρα και άλλα την άλλη για να παρουσιάσουν τη ΝΔ ως κάτι που δεν είναι. Η ΝΔ έχει ένα έντονο λαϊκό πρόσημο και δεν ταιριάζει αυτό με το αφήγημα περί ελίτ. Κάποιοι δεν έμαθαν το μάθημά τους γιατί οι πολλοί και οι λίγοι οδήγησαν τον Τσίπρα σε μία ήττα με 10 μονάδες διαφορά. Επιμένουν στις ίδιες σαχλαμάρες εγώ θα επιμένω να μιλάω για το πρόγραμμά μας. Πιστεύω ότι αν οι πολίτες έχουν να διαλέξουν μεταξύ αυτών που λέω εγώ και αυτών που λέει η Αυγη, ξέρω τι θα διαλέξουν”.

Σημείωσε επίσης ότι: “Το σχέδιό μας για ένα σύστημα επικουρικών συντάξεων έχει μεταβατικές διατάξεις ώστε να εγγυόμαστε απόλυτα τις σημερινές επικουρικές συντάξεις. Δεν είμαστε αφελείς, ξέρουμε γιατί μιλάμε. Δεν πρόκειται κανένας σημερινός συνταξιούχος να δει τη σύνταξή του να μειώνεται. Μόνο ωφελημένοι θα είναι οι συνταξιούχοι από μία ρωμαλέα ανάπτυξη που σε βάθος χρόνου θα οδηγήσει σε αύξηση των συντάξεων”.

Μήνυμα στους ψηφοφόρους ΧΑ και Βελόπουλου- Τα κόμματα της οργής θα πεθάνουν σε αυτή την κάλπη

Ο κ.Μητσοτάκης απευθύνθηκε στο 20% των πολιτών που ψήφισαν μικρά κόμματα και ειδικά σε όσους ψήφισαν κόμματα δεξιά της ΝΔ και επανέλαβε ότι στόχος του θα ήταν να αφήσει τη Χρυσή Αυγή και το κόμμα Βελόπουλου εκτός Βουλής. Αναφέρθηκε στην περιοδεία του στην Εύβοια είπε ότι υπολογίζει ότι 12 χιλιάδες πολίτες στην Εύβοια ψήφισαν Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση και τους έκανε μία προσωπική έκκληση να σκεφτούν ξανά την επιλογή τους, εκτιμώντας ότι η ψήφος τους δεν έχει ιδεολογικά χαρακτηριστικά, αλλά χαρακτηριστικά οργής. “Νομίζω ότι τα κόμματα της οργής πέθαναν ή θα πεθάνουν σε αυτή την κάλπη” εκτίμησε.

Πως θα κυβερνήσει- Χρονοδιάγραμμα και προτεραιότητες- Οι τεχνοκράτες

Ο πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε το στίγμα του υπουργικού συμβουλίου που θα σχηματίσει. Είπε ότι στο παρελθόν το υπουργικό συμβούλιο ήταν μεγάλο γιατί ήταν μία άσκηση ισορροπιών αι δήλωσε το δικό του υπουργικό συμβούλιο θα έχει αρκετά εξωκοινοβουλευτικά στελέχη σε θέσεις και υπουργών αλλά περισσότερο σε επίπεδο υφυπουργών.

Στο ερώτημα εάν θα βάλει εξωκοινοβουλευτικούς τεχνοκράτες ή εξωκοινοβουλευτικους που χρημάτισαν σε άλλα κόμματα ως υπουργοί (ερώτημα που αναφερόταν στις πληροφορίες περί υπουργοποίησης του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη), ο κ.Μητσοτάκης δεν απάντησε ευθέως, δήλωσε όμως ότι “ο όρος εξωκοινοβουλευτικοί καλύπτει όλες τις αποχρώσεις” και πρόσθεσε πως στην κυβέρνηση του “θα υπάρχουν σίγουρα αναγνωρισμένες τεχνοκράτες. ελπίζω και κάποιοι εκτός Ελλάδος οι οποίοι θα εγκαταλείψουν την καριέρα τους και θα έρθουν να υπηρετήσουν μία εθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας”.

Είπε πάντως ότι δεν θα αναλάβει ο ίδιος κάποιο υπουργείο προσωπικά.

Έδωσε και σαφές χρονοδιάγραμμα: “Στις 17 Ιουλίου ορκίζεται η νέα Βουλή, αμέσως μετά εκλέγεται νέος πρόεδρος της βουλής και αμέσως μετά η κυβέρνηση θα αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις. ώστε από τις 22 Ιουλίου να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε άμεσα το νομοθετικό μας έργο” είπε.

Ανέφερε ότι το πρώτο νομοσχέδιο που αφορά την οργάνωση του κράτους θα συμπεριλαμβάνει και ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν την κυβερνησιμότητα των δήμων. Δήλωσε ότι είναι προνόμιο της επόμενης κυβέρνησης να διορίσει άμεσα την επόμενη ηγεσία του Αρείου πάγου και του συμβουλίου της Επικρατείας και οι θέσεις αυτές θα πληρωθούν άμεσα με επιλογές που όπως είπε θα είναι “υπεράνω υποψίας”. Δήλωσε επίσης ότι πρόθεση του είναι να τελειώνει όσο συντομότερα σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος με ό,τι έχει απομείνει από τα capital controls.

Επανέλαβε ότι το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης ενσωματώνεται στο νέο υπουργείο ψηφιακής πολιτικής το οποίο για συμβολικούς λόγους θα γίνει υπουργείο Επικρατείας, δηλαδή πιο κοντά στο γραφείο του πρωθυπουργού, ώστε η ψηφιοποίηση του δημοσίου να μην φέρει περισσότερη ψηφιακή γραφειοκρατία.

“Αντί να ασχολούνται με αστροναύτες και με ψηφιακή πολιτική, εξακολουθούμε να έρθουμε ταυτότητες θλιβερές και επικίνδυνες γιατί πλαστογραφούν εύκολα και ακόμη δεν έχουμε εργαλεία για την ψηφιακή επικοινωνία του πολίτη με το δημόσιο” σχολίασε χαρακτηριστικά.

Προανήγγειλε επίσης ότι μία σειρά από υπογραφές και ευθύνες θα φύγουν από τους υπουργούς και θα πάνε ούτε καν στους γενικούς γραμματείς, αλλά τους γενικούς διευθυντές του δημοσίου.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version