Μητσοτάκης για τα πλαστά πτυχία: 'Απαιτούμε μια Ελλάδα αξιοκρατίας'

Meeting between the president of New Democracy party, Kyriakos Mitsotakis and the General Secretary of Communist Party of Greece Dimitris Koutsoumpas, in Athens, on January 22, 2016 /    ,     , , , 22 2016
Meeting between the president of New Democracy party, Kyriakos Mitsotakis and the General Secretary of Communist Party of Greece Dimitris Koutsoumpas, in Athens, on January 22, 2016 / , , , , 22 2016 NIKOS LIBERTAS / SOOC

Ο πρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε πως έπειτα από δική του προσπάθεια ως υπουργού, να αποκαλυφθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που προσελήφθησαν με πλαστά πτυχία, απαιτεί από την κυβέρνηση να πράξει το σωστό

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει τα τελευταία εικοσιτετράωρα, από την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει την ευκαιρία σε δημοσίους υπαλλήλους που προσελήφθησαν με πλαστά πτυχία να περάσουν από αξιολόγηση.  "Ελπίζω η Κυβέρνηση να μην φτάσει στο ακραίο σημείο φαυλότητας να επιτρέψει με οποιονδήποτε τρόπο σε υπάλληλους με παράνομους τίτλους σπουδών να παραμένουν στο Δημόσιο" ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

"Νοιάζομαι προσωπικά για αυτήν την υπόθεση, γιατί αγωνίστηκα και ως Υπουργός μαζί με χιλιάδες έντιμους και άξιους Δημοσίους Υπαλλήλους να μπει ένα τέλος στο καθεστώς ανομίας που κυριαρχούσε" σημείωσε για την περίοδο όπου ασκούσε χρέη υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τονίζοντας πως ήταν αποτέλεσμα της δικής του εργασίας η ανάδειξη των πλαστών αυτών τίτλων σπουδών.

"Οι πολίτες απαιτούν και μαζί τους απαιτώ από την Κυβέρνηση να κάνει, επιτέλους, σε κάτι, το σωστό" κατέληξε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση Μητσοτάκη:

«Ελπίζω η Κυβέρνηση να μην φτάσει στο ακραίο σημείο φαυλότητας να επιτρέψει με οποιονδήποτε τρόπο σε υπάλληλους με παράνομους τίτλους σπουδών να παραμένουν στο Δημόσιο.

Προκαλούν τους νέους ανθρώπους, που αγωνίζονται να σπουδάσουν για να αποκτήσουν, με το σπαθί τους, μια θέση στην αγορά εργασίας.

Προκαλούν τους χιλιάδες συμπολίτες μας, που πέτυχαν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και παραμένουν αδιόριστοι.

Προκαλούν και προσβάλλουν τους φορολογούμενους πολίτες, που απαιτούν αξιοκρατία και διαφάνεια στο Δημόσιο, το οποίο πληρώνουν για να λειτουργεί.

Νοιάζομαι προσωπικά για αυτήν την υπόθεση, γιατί αγωνίστηκα και ως Υπουργός μαζί με χιλιάδες έντιμους και άξιους Δημοσίους Υπαλλήλους να μπει ένα τέλος στο καθεστώς ανομίας που κυριαρχούσε.

Μαζί υλοποιήσαμε το αίτημα της κοινωνίας για ελέγχους που προστατεύουν το κύρος της Δημόσιας Διοίκησης και δεν δείξαμε καμία ανοχή σε αυτούς που κλέβουν το μέλλον των συμπολιτών μας.

Αποτέλεσμα της δουλειάς μας ήταν να αναδειχθεί το θέμα των 2.000 τίτλων σπουδών “υποτιθεμένων” αριστούχων, πολλοί εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν για διορισμό στο Δημόσιο.

Θέλουμε να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα με αξιοκρατία.

Οι πολίτες απαιτούν και μαζί τους απαιτώ από την Κυβέρνηση να κάνει, επιτέλους, σε κάτι, το σωστό».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φίλης: Βάζουμε τέλος στη σιωπηρή ανοχή

SHARE: