Μητσοτάκης: Η ΝΔ μετατρέπεται σε ανοιχτή κυψέλη νέων άξιων ανθρώπων

Μητσοτάκης: Η ΝΔ μετατρέπεται σε ανοιχτή κυψέλη νέων άξιων ανθρώπων

Συνάντηση με όσους κατέθεσαν βιογραφικό στο μητρώο πολιτικών στελεχών. Τι προσόντα χρειάζονται για να είναι κανείς υποψήφιος βουλευτής

Συνάντηση γνωριμίας είχε το μεσημέρι του Σαββάτου στο πολυχώρο Αθηναΐς ο πρόεδρος της ΝΔ με τα υποψήφια νέα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατέθεσαν το βιογραφικό τους στο μητρώο πολιτικών στελεχών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι το μητρώο πολιτικών στελεχών αποτελεί εφαρμογή της προσωπικής τους δέσμευσης για μια «ΝΔ από την αρχή» υπογραμμίζοντας ότι «μετατρέψαμε ένα κόμμα με κλειστή δομή που για να προχωρήσεις έπρεπε να έχεις σχέσεις με τον αρχηγό ή τα ηγετικά στελέχη σε μια ανοιχτή κυψέλη νέων ανθρώπων». Παράλληλα πρόσθεσε ότι στις σημερινές συνθήκες είναι «υποχρέωση όλων μας απέναντι στη χώρα να ενώσουμε και να αθροίσουμε τις δυνάμεις μας για να πολεμήσουμε το στερεότυπο ότι η πολιτική είναι για λίγους και αφορά μια κλειστή κάστα».

Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις φιλοδοξίες όσων θέλουν να είναι και υποψήφιοι βουλευτές τους τόνισε ότι θα αξιολογηθούν και θα αξιοποιηθούν με βάση τις δεξιότητές τους και τις ανάγκες της παράταξης, κάνοντας λόγο για «αξιολόγηση και αξιοκρατία παντού». Επισήμανε επίσης ότι η διαχωριστική γραμμή είναι ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση και υποστήριξε ότι «η ΝΔ είναι ένα παραδοσιακό κόμμα που αλλάζει», στέλνοντας το μήνυμα προς τα νέα γαλάζια στελέχη ότι «θέλουμε να γιγαντωθεί το κύμα της πολιτικής αλλαγής».

Στο χαιρετισμό του ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού Χρήστος Ταραντίλης τόνισε ότι το μητρώο στελεχών έδωσε λύση στο πρόβλημα ότι μέχρι πρότινος δεν μπορούσε να προχωρήσει κάποιος αν δεν είχε «μπάρμπα στην Κορώνη». Παράλληλα ανέφερε ότι για να προχωρήσουν τέτοιες διαδικασίες με αξιολόγηση «χρειάζεται μια ηγετική προσωπικότητα που θα ενώνει εντός και εκτός ΝΔ» κάνοντας προσωπική αναφορά στον κ. Μητσοτάκη.

Από την πλευρά της η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της ΝΔ Ρεβέκκα Πιτσίκα χαρακτήρισε το μητρώο πολιτικών στελεχών μια «δυναμική διαδικασία» που δημιούργησε μια βάση δεδομένων από 2200 βιογραφικά και 920 προσωπικές συνεντεύξεις που αξιολογούνται από 32 αξιολογητές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα