Μητσοτάκης: Η ΝΔ πρέπει να πείσει ότι έχει συγκροτημένο σχέδιο εξόδου από την κρίση

Μητσοτάκης: Η ΝΔ πρέπει να πείσει ότι έχει συγκροτημένο σχέδιο εξόδου από την κρίση
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο Δημαρχείο Περιστερίου, όπου μίλησε σε προσυνεδριακή ημερίδα για το περιβάλλον, τις φυσικές καταστροφές και την πολιτική προστασία. Κυριακή 10 Δεκεμβρίου. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Γιατί επέκρινε το ΣΥΡΙΖΑ για την «τακτοποίηση αυθαιρέτων» και τι είπε για τις πλημμύρες στη Μάνδρα ο πρόεδρος της ΝΔ σε προσυνεδριακή ημερίδα για το περιβάλλον στο Περιστέρι την Κυριακή το μεσημέρι

Το μήνυμα ότι η ΝΔ διαθέτει ένα «ολιστικό και συγκροτημένο σχέδιο εξόδου από την κρίση» θέλει να στείλει μέσω του 11ου συνεδρίου του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέλνοντας παράλληλα το σήμα ότι «η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το μεσημέρι σε προσυνεδριακή ημερίδα του κόμματος στο Περιστέρι για το περιβάλλον, τις φυσικές καταστροφές και την πολιτική προστασία σημείωσε ότι πρέπει «να απαλλαγούμε από τη χειρότερη κυβέρνηση που έχουμε δει από την μεταπολίτευση και μετά» προσθέτοντας ότι «για να μπορούμε να το κάνουμε αυτό και να πετύχουμε μία εκλογική νίκη τόσο ισχυρή που θα μας λύσει τα χέρια την επόμενη μέρα θα πρέπει να πείσουμε τους πολίτες, όχι μόνο ότι είμαστε διαφορετικοί και καλύτεροι από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι έχουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο για το πώς θα οδηγήσουμε την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση».

«Οι καλές κυβερνήσεις, χτίζονται στην αντιπολίτευση. Είναι τότε που έχουμε τον χρόνο να κάνουμε ακριβώς αυτήν την ποιοτική δουλειά προετοιμασίας και να μπορέσουμε την επόμενη μέρα να έρθουμε, να πιάσουμε τον ταύρο απ’ τα κέρατα και να δώσουμε πραγματικές λύσεις, σε πραγματικά προβλήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο ρόλο των προσυνεδριακών διαδικασιών μία εβδομάδα πριν ανοίξει η αυλαία του 11ου συνεδρίου της ΝΔ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

«Η χώρα πλήρωσε και πληρώνει πολύ ακριβά το πείραμα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και θα υπάρχουν απαιτήσεις την επόμενη μέρα. Η Νέα Δημοκρατία θα έρθει να παραλάβει μια δύσκολη κατάσταση» τονίζοντας ο κ. Μητσοτάκης ότι η ΝΔ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Θα ανατάξει την Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε την κλιματική αλλαγή «το μεγαλύτερο μακροπρόθεσμο κίνδυνο» για τον τόπο μας υπογραμμίζοντας ότι δεν αφορά μόνο στις φυσικές καταστροφές αλλά και στην ίδια την οικονομική ζωή της πατρίδας μας, την πρωτογενή παραγωγή, τον τουρισμό και την ενεργειακή πολιτική της χώρας.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες φονικές πλημμύρες της Μάνδρας ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «υπάρχουν πολιτικές ευθύνες συγκεκριμένες και πρέπει να αναληφθούν. Οι μελέτες ήταν έτοιμες και οι πόροι υπήρχαν» και έκανε λόγο για ένα «πλαίσιο fast track» σε ότι αφορά την προώθηση αντιπλημμυρικών έργων σε περιοχές «υψηλής επικινδυνότητας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα κατηγορώντας την ότι «ξήλωσε» το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, τονίζοντας ότι επί των ημερών της ΝΔ το πλαίσιο αυτό «εξαιρούσε περιπτώσεις αυθαιρέτων που ήταν χτισμένα σε ρέματα ή σε καμένες περιοχές, ή σε ζώνες ιδιαίτερης περιβαλλοντικής προστασίας». Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι και τα χρήματα του λεγόμενου Πράσινου Ταμείου «έκαναν φτερά» υπό την έννοια ότι «έπεσαν και αυτά μέσα στον κρατικό προϋπολογισμό με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύ λιγότερα χρήματα για έργα περιβαλλοντικού ισοζυγίου». «Αυτοί οι οποίοι σήμερα κόπτονται και ρίχνουν τις ευθύνες στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης ας μην ξεχνάνε ότι ξήλωσαν – χαλάρωσαν μάλλον – το νόμο για τα αυθαίρετα αυτοί οι ίδιοι οι οποίοι ήρθαν στην εξουσία ως υποτίθεται περιβαλλοντικά ευαίσθητοι» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της μετατροπής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας στην κατεύθυνση της σταδιακής μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας από λιγνίτη, κάνοντας λόγο για «βιώσιμη ανάπτυξη», ενώ παράλληλα μίλησε και για «γενναίες φορολογικές απαλλαγές» για την ενεργειακή αναβάθμιση» του «κτιριακού αποθέματος» το οποίο διαθέτει η χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να μιλήσει για «σφάλματα, για να μην πω εγκλήματα» σε ότι αφορά «την μεταβίβαση της αρμοδιότητας της δασοπυρόσβεσης από τις δασικές υπηρεσίες στην πυροσβεστική υπηρεσία» εξαίροντας όμως το έργο των πυροσβεστών και των εθελοντών για την προστασία του δασικού μας πλούτου ενώ τάχθηκε υπέρ της θεσμοθέτησης ενός νέου καλύτερα οργανωμένου πλαισίου συνεργασίας μεταξύ δασικής υπηρεσίας και πυροσβεστικής. Τέλος σε ότι αφορά στην Πολιτική προστασία ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «έχουμε γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, όχι όμως γραμματεία Πολιτικής προστασίας».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα