Μητσοτάκης: Ιδιοκτησία μου οι μεταρρυθμίσεις και όχι οι παροχές

Μητσοτάκης: Ιδιοκτησία μου οι μεταρρυθμίσεις και όχι οι παροχές
Εκδήλωση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (EBEA), με θέμα: "Οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, οδηγός για το μέλλον της Ελλάδας", από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής" και το Ίδρυμα "Konrad Adenauer", την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Δεν θα δώσω υποσχέσεις και δεν θα κάνω τα λάθη του Τσίπρα να υπόσχομαι τα πάντα στους πάντες επισημαίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Οδηγός και περιεχόμενο του οδικού χάρτη εξόδου από την κρίση, που θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα είναι η «ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων και όχι οι υποσχέσεις και παροχές χωρίς αντίκρισμα» επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ.

Μάλιστα ως παράδειγμα φέρνουν τη δέσμευσή του που γνωστοποίησε χτες για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά παραπέμποντας στη δήλωσή του ότι «το λάθος το οποίο έκανε ο κ. Τσίπρας να μιλήσει για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, δεν πρόκειται να το επαναλάβω. Θα δεσμευτώ, όμως, ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να μειωθεί και πρέπει να μειωθεί 30% εντός των πρώτων δύο ετών». Και τούτο διότι όπως υποστηρίζουν πηγές της ΝΔ δείχνει τη διάθεση του κ. Μητσοτάκη να πάρει απόσταση από τις «κακές συνήθειες» των εκάστοτε αρχηγών της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπεριλαμβανομένου του σημερινού πρωθυπουργού, μη χάνοντας την ευκαιρία να επαναλαμβάνουν ότι το ψέμα θα τον ακολουθεί στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να προβεί σε περαιτέρω εξαγγελίες και να γίνει πιο συγκεκριμένος πλην ελαχίστων περιπτώσεων (πχ για τη μείωση των δαπανών και του δημοσίου, αλλά χωρίς απολύσεις) και αυτό γιατί όπως ο ίδιος ξεκαθαρίζει τότε «δεν θα βγαίνει ο λογαριασμός».

Σύμφωνα με τους συνομιλητές του εκεί έγκειται και η «συμφωνία αλήθειας» που προτείνει ως ένας «διαφορετικός δρόμος εξόδου από την κρίση» και πάνω σ’ αυτόν θα ζητήσει «ρητή εντολή» από τον Ελληνικό λαό.

Ήδη μια πρώτη γεύση έδωσε χτες με την συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και μέχρι τη ΔΕΘ θα κλιμακώσει προς σ’ αυτή την κατεύθυνση με καλά πληροφορημένες πηγές να τονίζουν ότι «ο κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να πείσει τους πολίτες με αλήθειες και όχι με ψέματα, με τον δύσκολο και όχι τον εύκολο τρόπο, παρουσιάζοντας έτσι το δικό του όραμα για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα» και υπογραμμίζουν ότι «θα απευθυνθεί σε όλους τους Έλληνες με ομαδικό και ενωτικό πνεύμα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους».

Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιμείνει στην απόφασή του να ζητήσει πρόωρες εκλογές καθώς όπως λέει «η Ελλάδα σήμερα μοιάζει με ρημαγμένη χώρα» και «δεν μπορώ να ανεχθώ αυτή την παρακμή. Έχω εθνική ευθύνη να βάλω τέλος σ’ αυτό τον κατήφορο. Και το τέλος αυτό προϋποθέτει πολιτική αλλαγή στη χώρα. Τον Απρίλιο, όταν ζήτησα, για πρώτη φορά εκλογές, είπα ότι το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσης… Αισθάνομαι απολύτως δικαιωμένος που ζήτησα εκλογές». Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παραλείπει να επισημάνει ότι «αυτό που τον ενδιαφέρει είναι όχι μόνο το πώς θα μπει στο Μαξίμου αλλά το πώς θα βγει απ’ αυτό» καθώς όπως κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει θέλει να μην είναι ένας ακόμα πρωθυπουργός στην αλυσίδα των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα