Μητσοτάκης κατά του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων

Μητσοτάκης κατά του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων
MOTIONTEAM

"Το υπερταμείο που δρομολογεί η κυβέρνηση συνιστά άνευ προηγουμένου απώλεια εθνικής κυριαρχίας", δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Θεσσαλονίκη

Σε εκδήλωση-γεύμα εργασίας με θέμα "Διάλογος για την ανάπτυξη" βρέθηκε προσκεκλημένος ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από το Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, το μεσημέρι της Παρασκευής στηλιτεύοντας την επιλογή της κυβέρνησης να συστήσει το υπερταμείο, κίνηση που χαρακτήρισε ως εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε πως σήμερα οι πολίτες συμφωνούν με την επιλογή του για μικρότερο κράτος και τόνισε πως κανείς δεν πρέπει να αναμένει αλλαγές προς το καλύτερο από την παρούσα κυβέρνηση, που δεν μπορεί να προσφέρει λύσεις.

«Χρειάζεται η αποφασιστική και έγκαιρη υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων που προβλέπονται στο Πρόγραμμα. Η δημιουργία της Εταιρίας Δημοσίων Συμμετοχών, όπως δρομολογείται από το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, συνιστά μία άνευ προηγουμένου απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Εμείς υπήρξαμε ανέκαθεν υποστηρικτές των ιδιωτικοποιήσεων. Όμως, η δημιουργία μιας εταιρίας με ζωή 99 έτη, που δεν θα λογοδοτεί στο εθνικό Κοινοβούλιο, που θα ελέγχεται ουσιαστικά από ευρωπαϊκούς θεσμούς και η οποία θα διαχειρίζεται τη συνολική περιουσία του ελληνικού Δημοσίου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή από τη Νέα Δημοκρατία».

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου αποτελεί το πρόβλημα, όχι τη λύση

"H Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, διότι απλούστατα είναι το ίδιο το πρόβλημα. Γι’ αυτό πρέπει να φύγει το συντομότερο" ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι "λύση από την υπάρχουσα Κυβέρνηση μην περιμένετε. Δεν θα έρθει. Η λύση είναι προφανής… Άλλωστε, όπως έχω πει συχνά, η Πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα στην Ελλάδα και η Πολιτική θα το λύσει. Και σήμερα μία λύση υπάρχει μόνο στο πρόβλημα της χώρας. Να φύγει όσο το δυνατόν πιο σύντομα η σημερινή Κυβέρνηση".

Οι προτάσεις της ΝΔ για την επιχειρηματικότητα

Για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στην ελληνική οικονομία, προκειμένου «να μπορέσουμε να εισέλθουμε σε ένα βιώσιμο ενάρετο κύκλο προσέλκυσης επενδύσεων – δημιουργίας θέσεων εργασίας – ανάπτυξης», ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε:

- Μείωση φορολογικού κόστους και εργασιακών εισφορών

«Η Νέα Δημοκρατία είναι σε θέση και είναι αποφασισμένη να μειώσει το φορολογικό κόστος και το κόστος των εισφορών που επιβαρύνει την εργασία. Είμαστε αποφασισμένοι, διότι μόνο έτσι θα έχει επαρκές κίνητρο η επιχειρηματικότητα και η εργασία στη χώρα μας. Μόνο έτσι θα μικρύνουμε το καταστροφικό χάσμα, σε φόρους και εισφορές, με τις ανταγωνιστικές μας γειτονικές χώρες»

- Συνολική Φορολογική Μεταρρύθμιση

«Χρειαζόμαστε μια συνολική Φορολογική Μεταρρύθμιση που θα διευκολύνει το επιχειρείν και θα προάγει τη διαφάνεια»

- Ριζικές αλλαγές του κράτους

«Χρειαζόμαστε μια βαθιά μετάλλαξη του κράτους σε φορέα στήριξης της επιχειρηματικότητας. Με αλλαγή πρακτικής και νοοτροπίας στην αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων»

- Αλλαγή στις δομές που συμβάλλουν στην απονομή Δικαιοσύνης

«Χρειαζόμαστε μια ριζική μεταρρύθμιση των μηχανισμών της διοίκησης που αφορούν στην απονομή της Δικαιοσύνης και στην επίλυση διαφορών»

- Βελτίωση ποιότητας και σαφήνειας της νομοθεσίας

«Χρειαζόμαστε μια ριζική βελτίωση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος. Με εισαγωγή αρχών και πρακτικών καλής νομοθέτησης για τον περιορισμό διαφορών που προκύπτουν από την παρερμηνεία των κανονιστικών πράξεων της Διοίκησης, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας και σαφήνειας της νομοθεσίας»

- Επαγγελματίες εκκαθαριστές στις πτωχευμένες επιχειρήσεις

«Στις υποθέσεις πτωχεύσεων, χρειαζόμαστε την εισαγωγή του θεσμού του “επαγγελματία εκκαθαριστή” (στη λογική των insolvency practitioners), προσαρμοσμένου στο ελληνικό δίκαιο και στην ελληνική πραγματικότητα»

- Νέο αναπτυξιακό νόμο

«Σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας είναι ο αναπτυξιακός νόμος που έχει ήδη καθυστερήσει πολύ… Θα πρέπει να εστιάζει αποκλειστικά στην ενίσχυση της παραγωγής διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών και να έχει και συγκεκριμένη γεωγραφική στόχευση».

Το βάρος στις παραμεθόριες επιχειρήσεις

Ειδικότερα, για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη Βόρεια Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως «χρειάζεται να εφαρμοστούν πολιτικές που να υποβοηθούν τη βιωσιμότητα των παραμεθόριων επιχειρήσεων και την ουσιαστική ενίσχυση της εργασίας στις ακριτικές περιοχές… Χρειάζεται να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες σύγχρονες υποδομές, κάτι που μόνον μέσω ιδιωτικοποιήσεων και παραχωρήσεων μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικά και αποδοτικά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Ειδομένη

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη και τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει στην οικονομία αλλά και στην αξιοπιστία της χώρας τόνισε: «Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα γενικότερα έχουν υποφέρει τα πάνδεινα από την επαναλαμβανόμενη κατάληψη του οδικού και του σιδηροδρομικού δικτύου. Το διαχρονικό αυτό φαινόμενο έχει μειώσει την αξιοπιστία των εξαγωγών της Βόρειας Ελλάδας όσο και την ελκυστικότητα της Θεσσαλονίκης ως κόμβο διαμετακόμισης. Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα, ο επί δίμηνο αποκλεισμός από μικρή ομάδα προσφύγων και μεταναστών του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ειδομένη".

Ο πρόεδρος της ΝΔ, επικρότησε μάλιστα και στην πρωτοβουλία του Απόστολου Τζιτσικώστα στο θέμα του αποκλεισμού της σιδηροδρομικής γραμμής: "Χαιρετίζω την πρόσφατη καταγγελία κατά παντός υπευθύνου, του Περιφερειάρχη μας Απόστολου Τζιτζικώστα για αυτόν τον αποκλεισμό που πλήττει καίρια τον διαμετακομιστικό ρόλο της Θεσσαλονίκης. Καλώ την Κυβέρνηση να επιβάλλει, έστω και με τόση καθυστέρηση τη νομιμότητα, και να απελευθερώσει το σιδηροδρομικό δίκτυο αμέσως".

Οι φορολογικές επιχειρήσεις θα διαλύσουν τη μεσαία τάξη

«Το νέο πλέγμα φορολογικών επιβαρύνσεων» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης «είναι βέβαιο ότι θα κάμψει περαιτέρω την ήδη ισχνή εγχώρια κατανάλωση και συνεπώς και τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων. Και θα ολοκληρώσει τη διάλυση της μεσαίας τάξης. Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής. Μέσα από τη γενική πληβειοποίηση της κοινωνίας, κανείς να μην αισθάνεται αδικημένος. Είναι η στρατηγική της απόλυτης ισοπέδωσης προς τα κάτω».

«Ουδείς, μπορεί να βγει αλώβητος από την φορολογική καταιγίδα. Ακόμα και οι αμιγώς εξαγωγικές επιχειρήσεις θα υποστούν σημαντικές συνέπειες αφού η αύξηση των φόρων στα καύσιμα, θα επηρεάσει και την παραγωγή και τη μεταφορά των προϊόντων. Τα μέτρα της Κυβέρνησης είναι επώδυνα και υφεσιακά. Kαι αντί να επαναφέρουν την οικονομία στην ανάκαμψη, την καταδικάζουν σε παρατεταμένη ύφεση. Ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται με πρωτοβουλία και κύρια ευθύνη της Κυβέρνησης» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών συμφωνεί με τις μεταρρυθμίσεις

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στο τι χρειάζεται «για να αποκατασταθεί η κανονικότητα στη χώρα» υπογράμμισε πως «ξέρουμε τι μεταρρυθμίσεις απαιτούνται, ξέρουμε τη σειρά με την οποία πρέπει να υλοποιηθούν, και ξέρουμε τι δεν πρέπει να εξακολουθήσουμε να κάνουμε. Αφετέρου, για πρώτη φορά υπάρχει μια κοινωνική πλειοψηφία υπέρ αυτών των μεταρρυθμίσεων. Στην πρόταση:  "ένα μικρότερο, αλλά πιο ικανό κράτος, και ένας πιο ανταγωνιστικός ιδιωτικός τομέας" συμφωνεί σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα στελέχη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος τόνισε: "Η ποιότητα της διακυβέρνησης είναι λοιπόν καταλύτης ανάπτυξης και ευημερίας, ιδιαίτερα σε χώρες με ασθενείς και χαλαρούς θεσμούς. Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η εξασφάλιση ποιοτικής διακυβέρνησης της χώρας και η ενδυνάμωση των θεσμών της" σημείωσε πριν κλείσει λέγοντας:

"Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα σας επιτρέψουν να μεγιστοποιήσετε την αποδοτικότητα της δουλειάς σας, του ταλέντου σας, της καινοτομίας, των επενδύσεών σας. Που θα αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας – τη γεωγραφική της θέση, τις υποδομές της, το ανθρώπινο δυναμικό της - ώστε να εξασφαλιστεί το βέλτιστο βιοτικό επίπεδο για το σύνολο της κοινωνίας. Αυτός είναι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας"

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network