Μητσοτάκης: Κατάντια για τη χώρα η πλειοψηφία της γκαζόζας

Μητσοτάκης: Κατάντια για τη χώρα η πλειοψηφία της γκαζόζας
Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Η χώρα κυβερνάται από μια κυβέρνηση μειοψηφίας που αναζητά ευκαιριακές πλειοψηφίες στη Βουλή για να νομοθετήσει, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, διερωτώμενος τι φοβάται ο Τσίπρας ότι θα αποκαλύψει ο Καμμένος. Σφοδρή επίθεση και σε Βούτση. Σκληρή απάντηση από το Μαξίμου.

Επίθεση στην κυβέρνηση, με χαρακτηρισμούς όπως “πλειοψηφία της γκαζόζας”, εξαπέλυσε από την Πάτρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει επιφέρει πλήγματα στους πυλώνες της Δημοκρατίας: Την ενημέρωση, τον κοινοβουλευτισμό και τη Δικαιοσύνη, ενώ στράφηκε και προσωπικά κατά του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Σχολίασε το κυβερνητικό σχέδιο ώστε να διατηρήσουν τα δικαιώματα τους ως πολιτικοί αρχηγοί ο Πάνος Καμμένος και ο Σταύρος Θεοδωράκης ακόμη και χωρίς κοινοβουλευτικές ομάδες. “Η λειτουργία του Κοινοβουλίου έχει υποβαθμιστεί. Ερωτήσεις δεν απαντώνται. Προτάσεις δεν συζητούνται. Υπουργοί σνομπάρουν τους βουλευτές και δεν εμφανίζονται”, υπενθύμισε καταρχήν ο κ.Μητσοτάκης. “Και σε αυτά τα φαινόμενα λειτουργικής υποβάθμισης, προστέθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και αυτά ενός πρωτοφανούς πολιτικού ευτελισμού. Με βουλευτές που πατάνε σε δύο βάρκες και αλλάζουν κόμματα και απόψεις για μια καρέκλα” συνέχισε και πρόσθεσε: “Η πλειοψηφία της γκαζόζας δεν είναι απλά ένα ανέκδοτο, ένα έξυπνο χάσταγκ στο twitter.  Είναι μια κατάντια για μια χώρα με μακρά κοινοβουλευτική παράδοση”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε ότι: “Σήμερα η χώρα κυβερνάται από μια κυβέρνηση μειοψηφίας που αναζητά ευκαιριακές πλειοψηφίες στη Βουλή για να νομοθετήσει. Άλλοι ψήφισαν τις Πρέσπες και άλλοι της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης. Βουλευτές ανταλλάσσουν την ψήφο τους με υπουργικές καρέκλες. Και τώρα δρομολογούνται πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για να διατηρήσει ο κ. Καμμένος τα προνόμια του επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας”. Επισήμανε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκβιάζει τον πρωθυπουργό πως εάν διαλυθεί η ΚΟ του, η κυβέρνηση δεν θα κάνει παρέλαση την 25η Μαρτίου “και οκ. Τσίπρας σπεύδει να ενδώσει στον εκβιασμό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε επομένως το ερώτημα: “Τι ακριβώς φοβάται ο κ.Τσίπρας; Τι είναι αυτό που ξέρει ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας τρέμει μήπως αποκαλυφθεί; Τι είναι αυτό που έχει κάνει τον πρωθυπουργό να σκέφτεται μέχρι και την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να εξαγοράσει τη σιωπή του πρώην συνεταίρου του;” και σημείωσε: “Δεν ξέρω τι υπάρχει καταγεγραμμένο στα τεφτέρια του συνεταιρισμού. Ξέρω όμως ότι ο εκβιαστής δεν σταματά ποτέ όταν τον ικανοποιείς.  Ζητάει και άλλα.”

Κάλεσε δε τον κ.Βούτση να μην αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής, τονίζοντας ότι διαφορετικά θα είναι ένα “πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα-Καμμένου”.

Υπογράμμισε επίσης ότι: “Δεν μπορεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα να εξαρτάται από τον κάθε κύριο Παπαχριστόπουλο που τη μια μέρα λέει ότι θα παραιτηθεί και την άλλη τον βάζουν να περιμένει λίγο ακόμη. Όπως και δεν μπορεί σε αυτά τα παιχνίδια να πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος της Βουλής. Είναι ντροπή για τη χώρα και δεν της αξίζει τέτοια  κατάντια”.

Ο κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για κυνική επιχείρηση ελέγχου του πεδίου των τηλεοπτικών αδειών με περιορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών, έκανε λόγο για κατήφορο της δημόσιας τηλεόρασης και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ενώ “η οσμή της νέας διαπλοκής είναι ακόμη πιο αποκρουστική” και έστειλε μήνυμα πως αυτές οι πρακτικές θα τελειώσουν.

“Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν τα μέσα τους για να ασκήσουν πίεση στην επόμενη κυβέρνηση ώστε να προωθήσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα να το ξεχάσουν. Η θεμιτή κριτική είναι καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη. Ο έλεγχος της εξουσίας από τον τύπο είναι συστατικό κάθε υγιούς δημοκρατίας. Εκβιασμοί και συναλλαγές δεν θα βρουν ανταπόκριση. Και επειδή κάποιοι έχουν καλοσυνηθίσει  με τη σημερινή κυβέρνηση, τους συνιστώ να αλλάξουν πρακτικές”, δήλωσε με νόημα.

Εν τω μεταξύ με την ομάδα εφήβων του Προμηθέα Πατρών που συμμετέχει στο αθλητικό πρόγραμμα «Νους» έπαιξε μπάσκετ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Προηγουμένως, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του αθλητικού συλλόγου ενώ ενημερώθηκε για το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Νους» το οποίο δίνει πλήρεις υποτροφίες σε εφήβους και τους παρέχει υψηλού επιπέδου αθλητικές αλλά και εκπαιδευτικές γνώσεις. Για την ιστορία, στο σύντομο αγώνα που έγινε, η ομάδα στην οποία έπαιξε ο κ. Μητσοτάκης νίκησε ενώ ο ίδιος σημείωσε 5 πόντους με ένα δίποντο και ένα τρίποντο.

Μαξίμου: Πολιτικός εκφυλισμός να κάνεις αντιπρόεδρο έναν απόκληρο του ΛΑ.Ο.Σ.

Με μία αιχμηρή ανακοίνωση, το Μέγαρο Μαξίμου απαντά στις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για υποβάθμιση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου και για φαινόμενα “πρωτοφανούς πολιτικού ευτελισμού”.

Πρωτοφανής πολιτικός εκφυλισμός, για τον οποίο κατηγορεί ο κ. Μητσοτάκης, δεν είναι να ζητάς ψήφο εμπιστοσύνης όταν η ΝΔ δεν τολμά να καταθέσει πρόταση μομφής και να την κερδίζεις μέσα στο Κοινοβούλιο.

Πρωτοφανής πολιτικός εκφυλισμός είναι να έχεις κάνει Αντιπρόεδρο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως “προσωπική επιλογή” έναν απόκληρο του ΛΑ.Ο.Σ που αναπαράγει χυδαιότητες και ψεύδη περιθωριακών και ακροδεξιών εντύπων.

Αλήθεια, ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί τις “αποκαλύψεις” που διακίνησε σήμερα ο κ. Γεωργιάδης;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα