Ο Μητσοτάκης “μάζεψε” τον Γεωργιάδη για τα χιονοδρομικά και διάλεξε τα σχολεία 

Ο Μητσοτάκης “μάζεψε” τον Γεωργιάδη για τα χιονοδρομικά και διάλεξε τα σχολεία 
Φωτό αρχείου: Κυριάκος Μητσοτάκης και Αδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το επόμενο βήμα χαλάρωσης του lockdown θα αφορά τα γυμνάσια και λύκεια, μετά και τη χιονοστιβάδα αντιδράσεων για τα χιονοδρομικά 

Τέλος στη συζήτηση για άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, η οποία ξεκίνησε από δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, έβαλε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ειδικότερα όσον αφορά στη χαλάρωση του lockdown ότι: “Επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων. Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα, για να επαναλειτουργήσουν”. Και άδειασε έτσι για άλλη μία φορά τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις το προηγούμενο τετραήμερο είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν μετακινήσεις από νομό σε νομό για να λειτουργήσουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γεγονός που είχε προκαλέσει και αντιδράσεις.

Ακόμη περισσότερες αντιδράσεις προκάλεσαν οι πληροφορίες ότι θα επιτρεπόταν οι μετακινήσεις με κράτηση ξενοδοχείου στις περιοχές με χιονοδρομικά. Φέρεται μάλιστα ενστάσεις για το ζήτημα να είχε εκφράσει και η επιτροπή των ειδικών, φοβούμενη πως οι μετακινήσεις από νομό σε νομό θα επέφεραν νέα έξαρση του κορονοϊού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Ανάπτυξης φαίνεται να αγνοεί τις προθέσεις του Μαξίμου ή που το Μαξίμου “μαζεύει” τις πρωτοβουλίες Γεωργιάδη. Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα που ανακοινώθηκε η προσωρινή αναστολή του click away, ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε το άνοιγμα της αγοράς.

Όμως ήταν προσωπική απόφαση του κ. Μητσοτάκη η αυστηροποίηση του lockdown από τις 3 Ιανουαρίου, καθώς είχε θέσει ως προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, όπερ και εγένετο. Βέβαια εν τω μεταξύ και καθώς ο εμπορικός κόσμος πίεζε, η αγορά άνοιξε, αλλά πλέον το Μαξίμου εστιάσει στην επαναλειτουργία και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο πρωθυπουργός επιπλέον φαίνεται πως επιλέγει τα σχολεία από άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες, δεδομένου ότι το ζήτημα απασχολεί χιλιάδες γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ και μέλη της επιτροπής ειδικών βλέπουν πιθανή την επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων.

Η ημερομηνία- κλειδί φαίνεται δε πως είναι η 1η Φεβρουαρίου.

Η επιτροπή θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις την Παρασκευή και τις ανακοινώσεις θα κάνει στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Πάντως τα μέλη της επιτροπής δεν είναι αρνητικά στο να απελευθερωθούν δραστηριότητες όπως το κυνήγι και το ψάρεμα, χωρίς όμως να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version