Μητσοτάκης: Μόνο με ιδιωτικές επενδύσεις θα πετύχουμε ανάπτυξη όπως η Κύπρος

Μητσοτάκης: Μόνο με ιδιωτικές επενδύσεις θα πετύχουμε ανάπτυξη όπως η Κύπρος
Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Αναστασιάδης

Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κύπρου Ν.Αναστασιάδη και συζήτησαν για το Κυπριακό και τις ευρωεκλογές. Στόχος η Ελλάδα να επιτύχει ρυθμούς ανάπτυξης αντίστοιχους με της Κύπρου, τόνισε.

Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στην Κύπρο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν βεβαίως το Κυπριακό, αλλά και οι ευρωεκλογές, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δηλώσεις του δεν παρέλειψε να αναφερθεί για άλλη μία φορά στο κυπριακό παράδειγμα εξόδου από την κρίση και το κυπριακό μοντέλο ανάπτυξης.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι στόχος της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η Ελλάδα να “τρέξει” με ρυθμούς ανάπτυξης αντίστοιχους με αυτούς της Κύπρου (υπενθυμίζεται ότι χθες στο 9ο Οικονομικό Συνέδριο στη Λευκωσία είχε ορίσει το στόχο ανάπτυξης συγκεκριμένα στο 4%) και τόνισε ότι αυτό μπορεί να καταστεί δυνατό μόνο με ιδιωτικές επενδύσεις.

Ο κ. Αναστασιάδης καταρχήν ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό και για το σχέδιο της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. “Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη μου και την αμέριστη στήριξή μου στις πρωτοβουλίες του Προέδρου Αναστασιάδη, και εκφράζω τη συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί ουσιαστική πρόοδος στη βάση των αδιαπραγμάτευτων θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας” σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης και Αναστασιάδης συζήτησαν και γενικότερες εξελίξεις, ενόψει της μάχης των ευρωεκλογών, την οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε κρίσιμη και για τη ΝΔ και τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Δήλωσε απολύτως σίγουρος ότι και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση οι πολίτες και στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα αναγνωρίσουν ότι τα δύο αυτά κόμματά την επόμενη μέρα στην Ευρώπη θα πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

“Είμαστε μέλη και οι δύο της μεγάλης πολιτικής οικογένειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Όσο πιο ισχυρά είναι τα κόμματά μας την επόμενη μέρα, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η φωνή και της Ελλάδος και της Κύπρου σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που αλλάζει”, σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης. Ερωτηθείς για την Κύπρο ως παράδειγμα ανάπτυξης για την Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι έχει τελείως διαφορετική αντίληψη από τη σημερινή κυβέρνηση για το πώς πρέπει να πορευτεί η χώρα την επόμενη μέρα.

“Και σίγουρα η Κύπρος, χωρίς να παραγνωρίζω τα προβλήματα αναμφισβήτητα υπάρχουν, έχει πετύχει πολύ σημαντικά βήματα οικονομικής εξυγίανσης κάτω από την ηγεσία του Προέδρου Αναστασιάδη. Και αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται αν κάνει κανείς απλά τη σύγκριση μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος. Δείτε τους ρυθμούς ανάπτυξης, το γεγονός ότι η Κύπρος έχει επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, το κόστος δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, και το συγκρίνετέ το με τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς, έχει γίνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα αυτά τα 4 χρόνια”, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι: “Δικό μας χρέος είναι να βάλουμε την οικονομία σε μία νέα αναπτυξιακή τροχιά. Να πετύχουμε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης, αντίστοιχους με αυτούς που πέτυχε η Κύπρος τα τελευταία χρόνια”. Και επισήμανε ότι: “Αυτό θα γίνει μόνο αν προτάξουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και τη στήριξη της ποιοτικής εργασίας. Επιμένω πολύ σε αυτό. Οι καλές επενδύσεις δημιουργούν καλά πληρωμένες θέσεις απασχόλησης. Και είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, κυρίως, οι οποίοι έφυγαν -πολλοί από τους οποίους αναζήτησαν επαγγελματικό καταφύγιο και στην Κύπρο- και να αιμοδοτήσουμε και με ανθρώπινο κεφάλαιο αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια της χώρας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version