Μητσοτάκης με Νετανιάχου συζήτησαν για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας

Μητσοτάκης με Νετανιάχου συζήτησαν για τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας
DIMITRIS PAPAMITSOS

Για τη στάση της Τουρκίας και την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, την απόσυρση των ΗΠΑ από το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, τον ισλαμικό εξτρεμισμό, καθώς και το Σκοπιανό συζήτησαν ο πρόεδρος της ΝΔ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

Με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέπτεται το Ισραήλ με αφορμή εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους οι δύο χώρες μπορούν να ενισχύσουν τη στρατηγική συνεργασία τους στο εμπόριο, τις επενδύσεις στον τουρισμό και την ενέργεια αλλά και σε άλλους τομείς. Ακόμη, οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν το αμοιβαίο ενδιαφέρον που υπάρχει για την κατασκευή του αγωγού EastMed. Ξεχωριστή αναφορά έγινε και στη σημαντική συμβολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδος και Ισραήλ.

Επιπλέον, συζήτησαν για περιφερειακά ζητήματα και συγκεκριμένα για τις εξελίξεις που αφορούν το Ιράν και την πορεία της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης ύστερα και από την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από αυτήν. Επισημάνθηκε ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή ενώ υπήρξε αναφορά και στους κινδύνους που απορρέουν από την άνοδο του ισλαμικού εξτρεμισμού.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό αλλά και για την αδικαιολόγητη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές για πάνω από 100 ημέρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Μητσοτάκης, Ισραήλ, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τα συμφραζόμενα της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ιερουσαλήμ

ADVERTISING

SHARE: