Μητσοτάκης: Με τη ΝΔ θα είχαμε ήδη βγει από τα μνημόνια

Μητσοτάκης: Με τη ΝΔ θα είχαμε ήδη βγει από τα μνημόνια
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης προέδρευσε στη συνεδρίαση των Τομεαρχών, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος.Τρίτη 28 Μαρτίου 2017.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Δεν θα συναινέσουμε στο τέταρτο μνημόνιο και στην αποτυχία των Τσίπρα Καμμένου τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι οι συμφωνίες της χώρας τον δεσμεύουν μόνο ως προς τους στόχους

Επίθεση στον πρωθυπουργό ότι φοβάται τη λαϊκή ετυμηγορία και έχει μετατρέψει την εξουσία σε αυτοσκοπό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους τομεάρχες της ΝΔ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας «κάνει ότι μπορεί ότι μπορεί να αποφύγει τις εκλογές. Τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία. Ποιος φοβάται τώρα τις εκλογές; Όχι πάντως εμείς. Θα συνεχίσουμε να ζητάμε πολιτική αλλαγή».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι τα μέτρα από το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι το κόστος της παραμονής Τσίπρα στην εξουσία και ξεκαθάρισε η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει το πακέτο της συμφωνίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ΝΔ αναγκάστηκε να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη» αλλά δεν θα συναινέσει στην αποτυχία της κυβέρνησης ψηφίζοντας ένα τέταρτο μνημόνιο.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα και στο ερώτημα τι καλύτερο είχαν να περιμένει ο ελληνικός λαός από μια κυβέρνηση Μητσοτάκη, «με τη ΝΔ τα πράγματα δεν θα είχανε φτάσει εδώ. Θα ήταν πολύ διαφορετική. Θα είχαμε τελειώσει με τα μνημόνια».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δίνοντας το στίγμα της αντιπολιτευτικής δράσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Σας καλώ να εντείνουμε την αντιπολιτευτική μας δράση και να ξεδιπλώνουμε το δικό μας σχέδιο για έξοδο από την κρίση. Κρίνουμε την κυβέρνηση και παρουσιάζουμε τη δική μας εναλλακτική πρόταση. Ο σπόρος του διχασμού που προσπάθησε να ρίξει στην κοινωνία ο κ. Τσίπρας δεν πιάνει».

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην εναλλακτική του πρόταση σημείωσε ότι «εμείς είμαστε ένα κόμμα εθνικής ευθύνης. Οι συμφωνίες που υπογράφουν μας δεσμεύουν ως προς τους στόχους και όχι ως προς τα μέσα», ασκώντας κριτική και στους δανειστές ότι ανέχτηκαν και συναίνεσαν στο λάθος μίγμα πολιτικής της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι για τη ΝΔ «η επιλογή αυτή δεν είναι μονόδρομος».

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστρεψε τα βέλη του και σε βάρος του κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, σχολιάζοντας πως ο πρόεδρός τους και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος δεν έχει υποστηρίξει ευθέως πως στηρίζει την υποψηφιότητα της Μαρίν Λεπέν στην προεδρική κούρσα των γαλλικών εκλογών.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε νέα πυρά κατά των κυβερνητικών ρυθμίσεων κάνοντας αναφορά στην τροπολογία της περασμένης Παρασκευής για τα πρόστιμα από το λαθρεμπόριο και φωτογραφίζοντας τον Ιβάν Σαββίδη υποστήριξε ότι η κυβέρνηση χτίζει τη νέα διαπλοκή πάνω στα διαγραφή προστίμων.

Τυχοδιωκτισμό Μητσοτάκη βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή της Άννας Μπουσδούκου ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, σχολίασε τις δηλώσεις του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας, λέγοντας πως «φανερώνουν προσωπικό τυχοδιωκτισμό και στοίχημα προσωπικής καριέρας. Είναι προφανές πως ο κ. Μητσοτάκης παραμένει “αντιστασιακός” όπως άλλωστε ήταν και την περίοδο της Χούντας».

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε υπογραμμίζοντας πως:

Η ΝΔ ζητούσε πιστοποιητικό βιωσιμότητας του χρέους, άρα δεν δικαιούται να αναφέρεται τώρα στην ελάφρυνσή του.

Το πλεόνασμα στο οποίο είχε συμφωνήσει η ΝΔ ήταν 4% ως το 2030.

Είναι παράδοξο να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης που ως υπουργός έκανε μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και του οποίου το κόμμα όταν ήταν κυβέρνηση υπηρετούσε τις επιστρατεύσεις εργαζομένων και έχει ως αντιπροέδρους υμνητές της χούντας.

Η στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ που παρακαλάνε τους θεσμούς να μην τελειώσει η αξιολόγηση είναι επικίνδυνη για τη χώρα.

Να αποφεύγει τις εκτιμήσεις, “ο πρόεδρος του κουμπάρου της Λεπέν”

Από την πλευρά των ΑΝΕΛ, άμεση ήταν η απάντηση δια της εκπροσώπου του κόμματος Μανταλένας Παπαδοπούλου που σχολίασε: «Ο πρόεδρος του κουμπάρου του Λεπέν, μετά τα συγχαρητήρια στον Φιγιόν και τις αποτυχημένες προβλέψεις του στην εσωτερική πολιτική, θα ήταν καλό να αποφεύγει εκτιμήσεις που αφορούν στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και τον κ. Πάνο Καμμένο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα