Μητσοτάκης: Με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ο ‘κόφτης’

Μητσοτάκης: Με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ο ‘κόφτης’
Eurokinissi

Βαριά μέτρα για κάθε νοικοκυριό τώρα, αβέβαιη ρύθμιση για το χρέος στο μέλλον, βλέπει ο πρόεδρος της ΝΔ από το αποτέλεσμα του Eurogroup. Μίλησε για τέταρτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και για θεατρική παράσταση Τσίπρα- Καμμένου

Αποδόμηση του κυβερνητικού αφηγήματος περί οδικού χάρτη ελάφρυνσης χρέους που οδηγεί σε έξοδο από το μνημόνιο επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά με δήλωση του στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό.

“H Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου ανέβασε από χθες νέα θεατρική παράσταση. Πολύ κακόγουστη όμως. Διότι το τέταρτο συμπληρωματικό Μνημόνιο που θα υπογράψει, το δεύτερο δικό της μέσα σε λίγους μήνες, είναι πολύ επώδυνο για να καλυφθεί μέσα στις προκλητικές θριαμβολογίες της”, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

“Η κυβέρνηση υπογράφει μέτρα 5,4 δις ευρώ, που δεν θα ήταν απαραίτητα, αν δεν είχε συντελεστεί ο εκτροχιασμός της οικονομίας τους τελευταίους 15 μήνες. Και τώρα προσπαθεί να τα “μπαλώσει” με τα επώδυνα και άδικα μέτρα στο ασφαλιστικό, αλλά και με ένα βουνό φόρους”, συνέχισε, προσθέτοντας:

“Αλλά επειδή η αξιοπιστία της είναι κοντά στο μηδέν, υποχρεώθηκε να αποδεχθεί έναν πρόσθετο ειδικό μηχανισμό επιπλέον μέτρων για την Ελλάδα.Πέρα από τον ήδη θεσμοθετημένο. Τον λεγόμενο “κόφτη”. Μηχανισμός που έχει την υπογραφή  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και θα αυξάνει ακόμα πιο πολύ το λογαριασμό. Και απέναντι σε αυτά τι αντιπαρατάσσει; Μια γενικόλογη, μπερδεμένη και υπό προϋποθέσεις ρύθμιση για το χρέος. Με άλλα λόγια: Βαριά μέτρα για κάθε νοικοκυριό τώρα, αβέβαιη ρύθμιση για το χρέος στο μέλλον.”

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη μείωση χρέους του 2012 επί κυβέρνησης Σαμαρά, αμφισβητώντας μάλιστα κατά πόσον ελάφρυνση χρέους επαρκεί από μόνη της για έξοδο από την κρίση:
“Θα μπορούσε να θυμίσει κανείς ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει ήδη περικοπεί από το 2012 και μάλιστα κατά 130 δις ευρώ, χωρίς όμως αυτό να είναι από μόνο του αρκετό για οριστική έξοδο από την κρίση.  Και τούτο, διότι αυτό που πρωτίστως απαιτείται για να αντιμετωπιστούν η κρίση και η ανεργία είναι εμπιστοσύνη και επενδύσεις. Και αυτή η Κυβέρνηση έχει αλλεργία στις επενδύσεις. Αλλεργία στην επιχειρηματικότητα. Αλλεργία στον ιδιωτικό τομέα. Αλλεργία τελικά σε ό,τι δημιουργεί νέες δουλειές.”

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ιδιαίτερα πως νέες δουλειές είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα πάνω από όλα και αυτό -όπως είπε- προϋποθέτει εμπιστοσύνη στην ιδιωτική πρωτοβουλία, φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις, λιγότερους, όχι περισσότερους φόρους και χαμηλότερες δημόσιες δαπάνες.

“Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα πετύχει. Συνεχίζει να λέει κατά συρροήν ψέματα κάθε μέρα, επιχειρώντας να κάνει μπροστά στα μάτια μας το μαύρο άσπρο. Και κυρίως δεν έχει καμία ιδέα για το πώς μπορεί να διοικηθεί μια ευρωπαϊκή χώρα. Η Ελλάδα γυρνάει κάθε μήνα προς τα πίσω και η κυβέρνηση πανηγυρίζει”, κατέληξε ο κ.Μητσοτάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα