Μητσοτάκης: Να αποσύρει ο Τσίπρας το νομοσχέδιο – τερατούργημα Γαβρόγλου για την παιδεία

Μητσοτάκης: Να αποσύρει ο Τσίπρας το νομοσχέδιο – τερατούργημα Γαβρόγλου για την παιδεία
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στη Λευκωσία

Η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση που έρχεται στη Βουλή τη Μεγάλη Εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας με φοιτητές στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στη Λευκωσία.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή για το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν σε κυπριακά πανεπιστήμια, στο πλαίσιο της δράσης του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κύπρο.

Ο κ.Μητσοτακης υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Γαβρόγλου δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στην παιδεία καταθέτοντας ένα νόμο σκούπα για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ο οποίος διαλύει ό,τι έχει ουσιαστικά μείνει όρθιο στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη χώρα μας. Ένα νόμο που όπως υποστήριξε καταργεί κάθε έννοια αξιολόγησης, ισοπεδώνει ουσιαστικά την Τεχνολογική Εκπαίδευση, και κόβει τον ομφάλιο λώρο, τον οποίον πρέπει να έχει με την αγορά  κάθε πανεπιστήμιο το οποίο παράγει εφαρμοσμένη γνώση. 

“Νομίζω ότι πρέπει να αντιληφθεί και ο κ. Τσίπρας και αυτή η κυβέρνηση κουρελού, της οποίας προΐσταται, ότι τους τελευταίους μήνες παραμονής του στην εξουσία δεν μπορεί να δεσμεύει τη χώρα, το ακαδημαϊκό σύστημα, και τους φοιτητές με τέτοιου είδους παρεμβάσεις” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποσύρει άμεσα αυτό το νομοσχέδιο. Δήλωσε δε ότι ” η ΝΔ θα αντιταχθεί με κάθε τρόπο στη Βουλή σε αυτό το τερατούργημα το οποίο προωθείται να ψηφιστεί με διαδικασίες εξπρές τη Μεγάλη Εβδομάδα.”

Σημειωτέον ότι αύριο η αρμόδια τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως δίνει συνέντευξη τύπου στο Μοσχάτο για το νομό Γαβρογλου. 

Ο κ.Μητσοτακης χαρακτήρισε την Κύπρο, που έχει ιδιωτικά ΑΕΙ, “πολύ επιτυχημένο παράδειγμα μιας χώρας η οποία έχει καταφέρει να γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο,  στηριζόμενη σε έναν υγιή ανταγωνισμό μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων. Να γίνει κέντρο καινοτομίας, να προσελκύσει σημαντικά κεφάλαια, να προσελκύσει πολλούς Έλληνες και ξένους φοιτητές, Ελλαδίτες φοιτητές οι οποίοι έρχονται και σπουδάζουν στην Κύπρο. Με άλλα λόγια να μπει για τα καλά στο χάρτη της ενότητας της εκπαίδευσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.” 

Και πρόσθεσε: “Την ίδια ώρα κάντε την αντιδιαστολή με το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τέσσερα χρόνια μετέτρεψε ουσιαστικά τα πανεπιστήμια σε κέντρα κατασκευής μολότοφ και άντρα τα οποία δίνουν άσυλο σε εγκληματικές συμμορίες.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version