Μητσοτάκης: Να ιδιωτικοποιηθεί ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Μητσοτάκης: Να ιδιωτικοποιηθεί ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν προεξόφλησε τη στάση της ΝΔ σε λύση σύνθετης ονομασίας στο Σκοπιανό αν έχει προηγηθεί αλλαγή του συντάγματος και εξάλειψη του αλυτρωτισμού. Επανέφερε την πρόταση του προς τον Τσίπρα για την αναθεώρηση του συντάγματος. Τι είπε για οπλοκατοχή και αυτοάμυνα

Υπέρ της ιδιωτικοποίησης στον τομέα του νερού τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη και την ΕΥΑΘ τις τελευταίες μέρες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Real Fm δήλωσε «υπέρμαχος της λογικής ότι σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ πρέπει να μπει στρατηγικός επενδυτής», προσθέτοντας ότι αυτό θα πρέπει να συνδυαστεί με μια ισχυρή εποπτική αρχή που θα εξασφαλίσει ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια και το νερό δεν θα γίνει αντικείμενο στυγνής εκμετάλλευσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι οι κρατικές επιχειρήσεις δεν έχουν κίνητρο να βελτιώνουν τις υπηρεσίες τους προς τον πολίτη και αναφέρθηκε ως καλό παράδειγμα ιδιωτικοποίησης στον ΟΤΕ. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι χρησιμοποιεί τις δημόσιες επιχειρήσεις για «κομματικά ρουσφέτια».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν προεξόφλησε τη στάση του κόμματος του στο ενδεχόμενο να έρθει μια συμφωνία με τα Σκόπια που θα περιλαμβάνει τη σύνθετη ονομασία και άφησε ανοιχτό να την αποδεχτεί αν αλλάξει το σύνταγμα της ΠΓΔΜ και εξαλειφθούν οι αλυτρωτικές διατάξεις.

“Εγώ δεν έχω προεξοφλήσει τι θα κάνει η ΝΔ. Επιφυλασσόμαστε να δούμε τι συμφωνία θα φέρει η κυβέρνηση” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι “είπαμε ότι μας αφορά πρωτίστως το σύνταγμα και η απάλειψη του αλυτρωτισμού. Αν άλλαξε γραμμή τώρα η κυβέρνηση είναι επειδή εμείς βάλαμε το ζήτημα του συντάγματος”, αλλά εκτίμησε παράλληλα ότι δεν είμαστε σε φάση διαμόρφωσης μιας συμφωνίας Αθήνας και Σκοπίων.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ κατά του Πάνου Καμμένου και των δηλώσεων που έκανε χτες χαρακτηρίζοντάς τον “εθνικά επικίνδυνο”, ενώ επέρριψε ευθύνες και στον κ. Τσίπρα τον οποίο αποκάλεσε “αδύναμο πρωθυπουργό”. Επίσης κατηγόρησε το Μαξίμου για “αστοχία” με αφορμή την τελευταία του ανακοίνωση που χαρακτήρισε “σουλτάνο” τον Ερντογάν, τονίζοντας ότι είναι αχρείαστες δηλώσεις που “ρίχνουν λάδι στη φωτιά” και στην επιδίωξη της Τουρκίας για αύξηση της έντασης και συνέστησε “αυτοσυγκράτηση” από όλους. “Εγώ δεν παίζω με τα εθνικά θέματα σε μια κοινωνία που τα νεύρα της είναι τεντωμένα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέφερε στο προσκήνιο την πρότασή του για τη συνταγματική αναθεώρηση καλώντας τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν δέχεται όλα τα άρθρα που προτείνει η ΝΔ ως αναθεωρητέα προκειμένου και η ΝΔ να δεχτεί ως αναθεωρητέα τα άρθρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε η επόμενη βουλή με βάση τους καινούργιους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς που θα προκύψουν να αποφασίσει με απλή πλειοψηφία για το περιεχόμενο της αναθεώρησης. Ενώ σε ότι αφορά την άρνησή του να αποδεχτεί την πρόταση της Φώφης Γεννηματά ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι “με ενδιαφέρει να επιδιώξω το μεγάλο και να μη συμβιβαστώ στο μικρό”.

Σε ότι αφορά τη συζήτηση για αυτοάμυνα και οπλοκατοχή που έχει ανοίξει με αφορμή τα τελευταία κρούσματα ένοπλων ληστειών ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “είναι άλλο η αυτοάμυνα και άλλο η αυτοδικία”, προσθέτοντας ότι “ο ποινικός κώδικας καθορίζει το πλαίσιο της αυτοάμυνας και ενδεχομένως να χρήζει μιας επικαιροποίησης” ωστόσο υπογράμμισε ότι “η αστυνόμευση είναι δουλειά της αστυνομίας και του κράτους” και “σε καμία περίπτωση δεν προτρέπω τους πολίτες να πάρουν το νόμο στα χέρια τους”.

Ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε προσχώρηση στη ΝΔ των κ.κ. Βενιζέλου και Λοβέρδου, χαρακτήρισε “σαχλαμάρες” τα περί επιβολής ακροδεξιάς ατζέντας στη ΝΔ από τους Άδωνι Γεωργιάδη και Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι “έχω στρέψει τη ΝΔ στο μεσαίο χώρο γιατί εκεί κερδίζονται και χάνονται οι εκλογές”. Σε αυτή την κατεύθυνση χαρακτήρισε “μη αποδεκτές” ομοφοβικές και ρατσιστικές δηλώσεις του μητροπολίτη Αμβρόσιου.

Ωστόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπεραμύνθηκε της παραμονής του κ. Γεωργιάδη στην αντιπροεδρία της ΝΔ λέγοντας ειρωνικά ότι όσοι το ζητούν θα έπρεπε να ζητούν και την απομάκρυνση του Γιάννη Στουρνάρα από την Τράπεζα της Ελλάδας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε ότι η Novartis είναι και σκάνδαλο και σκευωρία επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση ότι λασπομαχεί κατά των πολιτικών της αντιπάλων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα