Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας δεν δικαιούται να μου βγάζει γλώσσα

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας δεν δικαιούται να μου βγάζει γλώσσα

Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του Τσίπρα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στους τομεάρχες της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όποιος δεν μπορεί να δώσει τη μάχη κατά του Τσίπρα θα μείνει πίσω, ανέφερε με νόημα ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ δεν ψηφίζει ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα.

Με αυστηρά εσωκομματικά μηνύματα απευθύνθηκε στους τομεάρχες της ΝΔ και μέσω όλων αυτών σε όλα τα γαλάζια στελέχη ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις και στον απόηχο διαφοροποιήσεων στελεχών από την κεντρική γραμμή του κόμματος.

«Αγωνιζόμαστε για να προβάλουμε τις θέσεις μας και όχι για να είμαστε αρεστοί στο κ. Τσίπρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας εμφατικά πως «όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει θα μείνει πίσω.  Είμαι βέβαιος όμως ότι αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί και όλοι μαζί θα πορευτούμε» εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα στελέχη της ΝΔ θα νιώθουν υπερηφάνεια που έβαλαν ένα λιθαράκι, όπως χαρακτηριστικά είπε, στη μάχη για την πολιτική αλλαγή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα του δημοσιονομικού πακέτου ούτε και τα αντίμετρα που λέει ότι θα φέρει η κυβέρνηση. «Δεκανίκι του κ. Τσίπρα δεν θα γίνουμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε την εξαπάτηση των πολιτών» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στον προβληματισμό μερίδας γαλάζιων στελεχών.  

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα κατά του πρωθυπουργού υπογραμμίζοντας ότι «ο πιο ανεύθυνος και αδίστακτος δημαγωγός που έχει γνωρίσει η χώρα δεν δικαιούται να βγάζει γλώσσα» ενώ επέμεινε στο αίτημα της ΝΔ για εκλογές αποσυνδέοντάς το από το κλείσιμο της αξιολόγησης εκτιμώντας μάλιστα εξαιτίας της καθυστέρησης στο κλείσιμό της ότι ακόμα και αν κλείσει η αξιολόγηση «η χώρα θα σέρνεται».

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πρωτοφανή αντίθεση με τα αισθήματα της κοινωνίας και υποστήριξε ότι «διαμορφώνεται μια σιωπηλή πλειοψηφία που βρίσκεται πολύ κοντά στις θέσεις που εκφράζει η σημερινή ΝΔ για λιγότερο δημόσιο και λιγότερους φόρους».

Επιπρόσθετα ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε εμμέσως πλην σαφώς και τις παραινέσεις για συναίνεση ή έστω συνεννόηση με την κυβέρνηση καθώς όπως είπε, κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να αφήσουμε τον κ. Τσίπρα να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» και να έρθουμε μετά ως «λευκοί ιππότες», λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν συνιστά στάση εθνικής ευθύνης για τη ΝΔ. Δεν θα φοβηθούμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας πρόσθεσε και απέρριψε πολιτικές στάσεις στο όνομα του «συντεχνιακού κόστους» για «μια δράκα ψήφους».

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε «ομόφωνη» και «ομόθυμη» αποδοχή της εισήγησης του κ. Μητσοτάκη από τους τομεάρχες ενώ αποφασίστηκε να συνεδριάζουν δύο φορές το μήνα υπό την προεδρία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εισηγήσεις των τομεαρχών για τους τομείς ευθύνης τους. Του Χρήστου Σταϊκούρα για την πορεία της οικονομίας και της αξιολόγησης, της Ντόρας Μπακογιάννη για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, του Γιώργου Κουμουτσάκου για τα εθνικά θέματα και τις τουρκικές προκλήσεις, της Φωτεινής Αραμπατζή για τη συμφωνία της CETA και ιδίως για τις επιπτώσεις της στην ελληνική φέτα, του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το προσφυγικό και του Βασίλη Οικονόμου για την μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη:

Την απόλυτη αφοσίωσή του στην υπεράσπιση των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών επέδειξε ο πρόεδρος της Κυρ. Μητσοτάκης. Στην ομιλία του στα στελέχη του κόμματος του, ο επικεφαλής της ΝΔ ισχυρίστηκε πως την ευθύνη για την μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχει η κυβέρνηση και όχι αυτοί που θέτουν, από την πρώτη στιγμή της έναρξης των διαπραγματεύσεων, παράλογες απαιτήσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυρ. Μητσοτάκης στρέφεται εναντίον των συμφερόντων του ελληνικού λαού -“παλιά μου τέχνη κόσκινο” για τον επικεφαλής της ΝΔ. Τι καλύτερο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από κάποιον που πηγαίνει στο Βερολίνο για να παρουσιάσει το προεκλογικό του πρόγραμμα και να ζητήσει εκλογές;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα