Μητσοτάκης: Όχι σε νέο θεσμικό πλαίσιο για τον Τύπο

Μητσοτάκης: Όχι σε νέο θεσμικό πλαίσιο για τον Τύπο
Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως στην Βουλή με πρωτοβουλία της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, (ΠΑ.ΣΟ.Κ β ΔΗΜ.ΑΡ.) Φώφης Γεννηματά σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Δεν πρέπει να φορτώσουμε τα χρέη των επιχειρήσεων στις πλάτες των φορολογουμένων, είπε με αφορμή τον ΔΟΛ. Τόνισε ότι η ΝΔ δεν θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο αλλά θα ελέγξει τις μονιμοποιήσεις

Αρνητική απάντηση στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την προώθηση θεσμικού πλαισίου για την προστασία του συνόλου του Τύπου με αφορμή την κρίση στον ΔΟΛ έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν κατάλαβα αυτά που είπατε πως αν υπάρχει διακομματική συναίνεση μπορούμε να βρούμε ένα πλαίσιο για όλες τις εταιρείες που έχουν αντίστοιχα προβλήματα;» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης τον πρωθυπουργό εκφράζοντας την αντίρρηση του στην πρόταση. «Αν είναι να φορτώσουμε τα χρέη των επιχειρήσεων στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων, εμείς σε αυτές τις λογικές δεν πρόκειται να συμμετέχουμε» είπε και πρόσθεσε: «αυτά να τα ξεχάστε κύριε Τσίπρα».

Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε όμως και ποιο είναι το πλαίσιο της κυβερνητικής ανάμειξης στην ενδεχόμενη σωτήρια του ΔΟΛ. «Εσείς δεν κάνατε μυστικές συναντήσεις παρέα με μια γάτα πριν τις εκλογές;  Αν κάτι χάλασε στη μοιρασιά είναι δικό σας θέμα…» είπε αναφερόμενος στο ζήτημα του ΔΟΛ και στη στάση του έναντι της κυβέρνησης. Κάλεσε επίσης τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν υπήρξε μυστική συνάντηση του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά με τον Β. Μουλόπουλο και τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέκρουσε παράλληλα τις αιτιάσεις του κ. Τσίπρα ότι η ΝΔ σχεδιάζει να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. «Είναι μεγάλο ψέμα ότι η ΝΔ θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης αλλά σημείωσε ότι θα ελεγχθούν όλες οι μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο και κατήγγειλε την κυβέρνηση για όργιο κομματοκρατίας. «Μην αγνοείτε τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Μην παρεμβαίνετε στο Ελεγκτικό συνέδριο» είπε στην κυβέρνηση αναφερόμενος στο θέμα των μονιμοποιήσεων συμβασιούχων. Ανέφερε δε δηκτικά ότι η μόνο απόλυση που θα γίνει θα είναι η απόλυση του κ. Τσίπρα «από τον ελληνικό λαό».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα