Μητσοτάκης προς Μαξίμου: Βλέπετε φαντάσματα διαπλοκής. Γραφικά τα σενάρια περί αποστασίας

Μητσοτάκης προς Μαξίμου: Βλέπετε φαντάσματα διαπλοκής. Γραφικά τα σενάρια περί αποστασίας
O Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Στον Άρειο Πάγο η ΝΔ για τα κυβερνητικά non paper και τις καταγγελίες του πρωθυπουργικού γραφείου για ανοιχτές υποθέσεις στη δικαιοσύνη του προέδρου της ΝΔ. Τι είπε ο Κ. Μητσοτάκης στο Βερολίνο για το Σκοπιανό

Τα τεκταινόμενα στην Αθήνα και τις καταγγελίες της κυβέρνησης για σενάρια αποστασίας με τη συμμετοχή επιχειρηματιών και του ίδιου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βερολίνο σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «φαντάσματα διαπλοκής» τα οποία όπως τόνισε «είναι ιστορικά το τελευταίο καταφύγιο των κυβερνήσεων που καταρρέουν».

«Είναι απαραίτητη μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, που όσο πιο σύντομα έρθει τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Όχι μόνο γιατί θα ανακάμψει πιο γρήγορα η οικονομία αλλά για να σταματήσει η δραματική υπονόμευση του δημοκρατικού κεκτημένου, από μια κυβέρνηση που εκτρέπεται κάθε μέρα σε λόγο παραληρηματικό» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας ότι «οι τελευταίες ανακοινώσεις δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνική, πολιτική και οικονομική πραγματικότητα».

Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ερωτηθείς για το αν βλέπει και πότε εκλογές σημείωσε ότι τις θέλει το συντομότερο δυνατό υπογραμμίζοντας ότι «είναι εντελώς γραφικά τα σενάρια που εξυφαίνονται ότι η ΝΔ είναι πίσω από τα όσα συμβαίνουν στην κυβερνητική πλειοψηφία η οποία φυλλορροεί για λόγους που είναι κατανοητοί με όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ήδη τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΝΔ και τους δυο νομικούς του συμβούλους στον πρόεδρο Αρείου Πάγου για να ρωτήσουν πως είναι δυνατόν σε ένα κυβερνητικό non paper ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εμφανίζεται ότι έχει ανοιχτές υποθέσεις με τη δικαιοσύνη, τις οποίες όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης δεν ξέρει κανείς γιατί δεν υπάρχουν.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης σε σχέση με το Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών είπε προς τους δημοσιογράφους ότι επανέλαβε και στους συνομιλητές του στη Γερμανία πως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει και δεν θα κυρώσει τη συμφωνία, τονίζοντας όμως ότι αν κυρωθεί η συμφωνία από την παρούσα βουλή είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα