Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Αν αναζητάς οδό διαφυγής παραιτήσου τώρα

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Αν αναζητάς οδό διαφυγής παραιτήσου τώρα

Η προσωπική αναξιοπιστία του Τσίπρα έφερε τα «μέτρα κάβα», η χώρα δεν αντέχει το δράμα του περσινού καλοκαιριού. Τώρα κίνημα ανατροπής του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία. Απρόβλεπτες οι πολιτικές εξελίξεις. Δια βοής η εκλογή Αυγενάκη στη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής. Παρόν στη συνεδρίαση ο Αντώνης Σαμαράς, απών ο Κώστας Καραμανλής

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής που εξέλεξε την Κυριακή το 10ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε ότι «έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση», κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν έχει καμία αναστολή να παίξει τη χώρα στα ζάρια» και χαρακτήρισε ιστορική αποστολή της ΝΔ την «ανόρθωση της χώρας». Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ να πρωτοστατήσουν στο «μεγάλο κίνημα για να φύγει αυτή η επικίνδυνη παρέα από την εξουσία» που «διέλυσε την αξιοπιστία της χώρας και καταρράκωσε την ελληνική οικονομία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό να κλείσει άμεσα την αξιολόγηση κατηγορώντας ωστόσο το μέγαρο Μαξίμου ότι είναι εγκλωβισμένο στον «αριστερό κρατισμό και εξισωτισμό» και χρησιμοποιώντας βαρύς χαρακτηρισμούς όπως «θίασος από επαγγελματίες ψεύτες και λαϊκιστές» πρόσθεσε: «Και τώρα δυστυχώς έρχεται να προστεθεί πακέτο προληπτικών μέτρων. Τα μέτρα κάβα δεν είναι τίποτα άλλο από το τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα. Δεν έχει διάθεση να εφαρμόσει αυτό που υπέγραψε και γι’ αυτό του ζητούν προληπτικά μέτρα».

Κατά την εκτίμηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Τσίπρας άφησε το χρόνο να κυλήσει και τώρα επιλέγει τη δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «η χώρα δεν αντέχει άλλο το δράμα του περσινού καλοκαιριού». Απευθυνόμενος ο κ. Μητσοτάκης προς τον πρωθυπουργό σημείωσε χαρακτηριστικά: «κ. Τσίπρα αν αναζητείτε οδό διαφυγής παραιτηθείτε τώρα. Δεν θα σας επιτρέψουμε να δώσετε άλλοθι σε όσους επιθυμούν την Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης και μη διανοηθείτε ότι θα σας επιτρέψουμε τους περσινούς τυχοδιωκτισμούς σας».

Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ως καθήκον των στελεχών της ΝΔ να εξηγήσουν στους πολίτες ότι «όλα θα είχαν αποφευχθεί αν η κυβέρνηση δεν πορευόταν με ιδεοληψίες και ανοησίες» προκειμένου να «διαμορφώσουμε κίνημα ανατροπής που θα σαρώσει την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση. Να ενώσουμε τη φωνή μας με όσους ζητούν την παραίτηση Τσίπρα».

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΝΔ «συνεχίζει με δημιουργικό πνεύμα τη διεύρυνση της παράταξής μας» με στόχο «να εκφράσουμε τη δημιουργική Ελλάδα».

Δια βοής ο Αυγενάκης γραμματέας

Δια βοής εκλέχτηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ύστερα από πρόταση του Γιάννη Τραγάκη, ενώ διαδεχόμενος στο βήμα τον πρόεδρο της ΝΔ ο νεοεκλεγείς γραμματέας προκάλεσε αίσθηση καθώς έκανε ονομαστική αναφορά στους προκατόχους του «εξαφανίζοντας» από τον κατάλογο τον Αντρέα Παπαμιμίκο. Ο κ. Αυγενάκης εκκίνησε από το Βαγγέλη Μεϊμαράκη συνέχισε με το Λευτέρη Ζαγορίτη για να καταλήξει στο Μανώλη Κεφαλογιάννη τον οποίο τον χαρακτήρισε ως τον πιο πρόσφατο γραμματέα!

Στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής το παρών έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ απουσίαζε ο Κώστας Καραμανλής.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα