Μητσοτάκης: Ψυχραιμία και ενότητα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα

Συνέντευξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Συνέντευξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ) EUROKINISSI

Δεύτερο μήνυμα του προέδρου της ΝΔ προς την Άγκυρα από τα Δωδεκάνησα όπου περιοδεύει, για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών. Κάθε φορά που τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής έγιναν αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης, υπήρξε εθνική καταστροφή, προειδοποίησε

Δεύτερο μήνυμα προς την Τουρκία για την άμεση επιστροφή των δύο συλληφθέντων Ελλήνων στρατιωτικών έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Δωδεκάνησα όπου περιοδεύει, ενώ ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό της χώρας, να μη γίνονται τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης.

"Κάθε φορά που η Ελλάδα ήταν ενωμένη και αγωνίστηκε με σχέδιο τα κατάφερε. Κάθε φορά που ήταν διχασμένη και τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής έγιναν αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης μας βρήκαν διχασμένους, υπήρξε εθνική καταστροφή", είπε ειδικότερα ο κ.Μητσοτάκης συνομιλώντας με φορείς στη Ρόδο.

"Η Τουρκία εκφράζει έντονη επιθετικότητα, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία, ενότητα και σοβαρότητα. Το περιστατικό με τους Ελληνες στρατιώτες πρέπει να λυθεί το συντομότερο. Πρέπει να γυρίσουν το συντομότερο στην Ελλάδα. Αυτό επιβάλλουν οι κανόνες καλής γειτονίας που πάντα θέλουμε με την Τουρκία", πρόσθεσε.

O πρόεδρος της ΝΔ δέχθηκε σειρά ερωτήσεων. Σε ερώτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο απάντησε: "Δεν είναι ένα εργαλείο για να καλύπτονται έκνομες συμπεριφορές. Δε γίνεται σήμερα στην Αθήνα πίσω από το άσυλο να κρύβονται ομάδες που τα σπάνε. Δεν αντιλαμβάνομαι έτσι το άσυλο. Η αστυνομία θα μπορεί να παρεμβαίνει χωρίς να προηγείται μία βαριά τυπική διαδικασία, όταν εντοπίζονται παράνομες ενέργειες" και ξεκαθάρισε: "Αυτή η ιστορία με το άσυλο θα τελειώσει. Είναι πολιτική προτεραιότητα."

Όσον αφορά στα περιφερειακά νοσοκομεία, είπε ότι κατά το σχεδιασμό της δημόσιας υγείας σε τουριστικές περιοχές πρέπει να σκεφτόμαστε και τους τουρίστες. "Η πρωτοβάθμια περίθαλψη αλλά και η πρόληψη είναι στο επίκεντρο του δικού μας προγράμματος. Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση στην ποιότητα των διοικήσεων των νοσοκομείων. Υπάρχει η αντίληψη πως όταν ένα κόμμα κερδίζει την εξουσία, βάζει τους δικούς του ανθρώπους στη διοίκηση των νοσοκομείων. Δε θα το κάνουμε αυτό,θα μπουν στελέχη με αξιοκρατία και θα υπάρχουν μετρήσιμα στοιχεία", είπε και τάχθηκε υπέρ προσλήψεων στη δημόσια υγεία: "Οι προσλήψεις δεν είναι η μαγική λύση για όλα τα προβλήματα, όμως στην υγεία υπάρχει ανάγκη πραγματική για προσλήψεις". Εκτίμησε επίσης ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια σύμπραξης μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία.

Ως προς τα φορολογικά έκανε λόγο για υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης ώστε να χρηματοδοτηθεί μία επιδοματική πολιτική με την οποία δήλωσε αντίθετος και υποσχέθηκε: "Εμείς θα μειώσουμε και ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές. Το είχαμε κάνει το 2013 όταν είχαμε μειώσει μονομερώς το ΦΠΑ στην εστίαση."

Ερωτηθείς για θέματα νησιωτικότητας σχολίασε: "Ξέρετε ποιοί είχαν αναλάβει δεσμεύσεις για μειωμένο ΦΠΑ και ποιοί δεν μπόρεσαν να το ικανοποιήσουν. Σύντομα θα είμαστε έτοιμοι για ένα κοστολογημένο σχέδιο για το μεταφορικό ισοδύναμο." Ως προς το θέμα των επενδύσεων δήλωσε: "Εγγυόμαστε την πολιτική σταθερότητα και καλούμε τους ξένους επενδυτές να έρθούν, δεν κάνουμε όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση."

Αναφέρθηκε τέλος στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, λέγοντας: " Δυστυχώς αυτοί τότε πολεμούσαν τότε την αξιολόγηση, την εφαρμόζουν σήμερα με πλημμελή διάσταση. Σήμερα αυξάνεται το οργανωτικό αποτύπωμα του κράτους χωρίς λόγο. Ξεχειλώνει πάλι το κράτος. Ξαναχτίζεται πάλι ένα κομματικό κράτος που μας οδήγησε στην καταστροφή. Θέλουμε ένα δημόσιο που θα είναι εξορθολογισμένο με ξεκάθαρα οργανογράμματα."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη κατά Τουρκίας: Να τελειώσει εδώ η ομηρία των στρατιωτικών

ADVERTISING

SHARE: