Μητσοτάκης σε ερώτηση του News 24/7: Θα δω την ταινία του Γαβρά, αλλά είναι μονομερής

Μητσοτάκης σε ερώτηση του News 24/7: Θα δω την ταινία του Γαβρά, αλλά είναι μονομερής
Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ MotionTeam

"Θα δω την ταινία του Γαβρά, σίγουρα θα έχει κάποιο ενδιαφέρον αν και η εντύπωσή μου είναι πως είναι μονομερής. Συμβουλεύω όποιον τη δει να διαβάζει κι άλλα βιβλία για το τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του '15" απάντησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Για τη νέα ταινία του Κώστα Γαβρά που αφορά το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup του 2015 ερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ από το News 24/7.

-Είπατε προηγουμένως ότι έχει κριθεί πολιτικά το πρώτο εξάμηνο του 2015. Το θέμα πάντως έχει επανέλθει στη δημόσια συζήτηση με αφορμή την ταινία του Κώστα Γαβρά πάνω στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη. Πιστεύετε αλήθεια ότι έχουμε ξεπεράσει το διχασμό εκείνης της περιόδου; Και με την ευκαιρία, αλήθεια εσείς θα δείτε την ταινία του Γαβρά;

O πρωθυπουργός απάντησε πως θα δει την ταινία αλλά την κρίνει ως “επαρκώς μονομερή”. Συγκεκριμένα απάντησε:

“Θα δω την ταινία του Γαβρά, σίγουρα θα έχει κάποιο ενδιαφέρον αν και η εντύπωσή μου είναι πως είναι μονομερής. Θα συνιστούσα όποιος δει την ταινία να διαβάζει κι άλλα βιβλία για το τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του ’15, ώστε να έχει πλήρη εικόνα για το μέγεθος, το βαθμό αλαζονείας και της ασχετοσύνης της κυβέρνησης που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της απόλυτης καταστροφής. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τόσο πολύ να συζητήσει το θέμα, ας κάνει εκείνος πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Οι πολίτες έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι έγινε στο διάστημα εκείνο και όσο και αν έχει περάσει μια τετραετία υπήρξε πόνος, άγχος και τραύμα για πάρα πολλές επιχειρήσεις. Έκλεισαν πολλές επιχειρήσεις εκείνη την περίοδο και πολλοί άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους. Η χώρα διασύρθηκε από την “υπερήφανη” διαπραγμάτευση για να έρθει μετά ένα υποκριτικό δημοψήφισμα και να κάνει μια εντυπωσιακή κωλοτούμπα ο κ. Τσίπρας και να υπογράψει τρίτο μνημόνιο, το οποίο έγινε νόμος του κράτους με τη στήριξη της ΝΔ, η οποία έβαλε το συμφέρον της χώρας από από οτιδήποτε άλλο.

Για να διασκεδάσω λίγο τις εντυπώσεις, θέλω να δω αν στην ταινία του κ. Γαβρά υπάρχουν ο Καμμένος και ο Πετσίτης”, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version