Μητσοτάκης σε Γερμανούς επιχειρηματίες: Είμαι δεσμευμένος στις μεταρρυθμίσεις

Μητσοτάκης σε Γερμανούς επιχειρηματίες: Είμαι δεσμευμένος στις μεταρρυθμίσεις
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Λουκά Τσούκαλη με θέμα: «Η υπεράσπιση της Ευρώπης». (Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

Η συζήτηση με τον πρόεδρο της Fraport για τα περιφερειακά αεροδρόμια, το γερμανικό αίτημα για εκσυγχρονισμό του ελληνικού δημοσίου και η δέσμευση του προέδρου της ΝΔ στο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχει προτείνει

“Είμαι απόλυτα δεσμευμένος στο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προτείνω. Έχω και την βούληση και την ομάδα να τις υλοποιήσω και ο ελληνικός λαός είναι ώριμος μετά από επτά χρόνια κρίσης. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, ο λαϊκισμός πρέπει να ηττηθεί”, είπε μεταξύ άλλων σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τριάντα Γερμανούς επιχειρηματίες στο Βερολίνο.

Μεταξύ αυτών, τα κορυφαία στελέχη μεγάλων εταιρειών όπως η Fraport, η Tui, η Deutsche Telekom, κατασκευαστικές, εταιρείες πληροφορικής και νέων τεχνολογιών.

Τον κ.Μητσοτάκη παρουσίασαν στους Γερμανούς επιχειρηματίες, ο Jörg Asmussen μαζί με τον πρόεδρο της Fraport Στέφαν Σούλτε, αποκαλώντας τον μεταρρυθμιστή, αναφερόμενο τόσο στην υπουργική του θητεία στην κυβέρνηση Σαμαρά, στην προεκλογική του εκστρατεία στις γαλάζιες εσωκομματικές και τα πεπραγμένα του ως προέδρου της ΝΔ.

Οι Γερμανοί επιχειρηματίες ήταν ενήμεροι για τις δημοσκοπήσεις και για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της ΝΔ τους δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει το πρόγραμμα, το σχέδιο και τους ανθρώπους που μπορούν να το υλοποιήσουν, με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

Όρισε ως στόχο να μεγαλώσει το ΑΕΠ για να υπάρχει ανάπτυξη και μίλησε για ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, αρχής γενομένης από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση (με μέτρα όπως κοινούς διαγωνισμούς και μείωση γραφειοκρατίας) και την προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων ύψους 100 δισ ευρώ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε και συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως η Fraport, όπου υπήρξαν καθυστερήσεις, λόγω -όπως τόνισε- της έλλειψης βούλησης της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επενδύσεις. Εξήγησε δε ότι εάν για παράδειγμα τα περιφερειακά αεροδρόμια αναβαθμιστούν και παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες, θα ενισχυθεί ο βασικός πυλώνας του τουρισμού.

Στο σημείο αυτό μάλιστα ο CEO της TUI (του τουριστικού κολοσσού) είπε χαριτολογώντας στον CEO της Fraport: “Τωρα που παίρνετε εσείς τα περιφερειακά αεροδρόμια, περιμένουμε να έχετε χαμηλά τα κόμιστρα για να έρθουμε να επενδύσουμε”.

Aπό την πλευρά τους οι Γερμανοί επιχειρηματίες έθεσαν με ένταση το ζήτημα του εκσυχρονισμού του ελληνικού δημοσίου, γεγονός που στη ΝΔ εξέλαβαν και ως μία έμμεση μομφή στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι Τσίπρας και Καμμένος επελεξαν την οδό της υπερφορολόγησης και όχι της μείωσης δαπανών και τόνισε την ανάγκη το τραπεζικό σύστημα να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα