Μητσοτάκης σε Γιούνκερ: ‘Εναρμονισμένες οι μεταρρυθμίσεις της ΝΔ με αυτές της ΕΕ’

Μητσοτάκης σε Γιούνκερ: ‘Εναρμονισμένες οι μεταρρυθμίσεις της ΝΔ με αυτές της ΕΕ’
Dimitris Papamitsos

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κομισιόν ότι στην Ελλάδα υπάρχει σαφής εναλλακτική πρόταση, αυτή της ΝΔ, που φέρνει νέες θέσεις εργασίας, μέσω ενίσχυσης των επενδύσεων και του ιδιωτικού τομέα με ελάφρυνση φορολογίας

Για μια δυνατή Ευρώπη που μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο στερέωμα, αλλά και μια Ελλάδα που έχει να συνεισφέρει θετικά στο διάλογο που ανοίγει για το μέλλον της Ευρώπης συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στις 13.00 (ώρα Ελλάδας) στο κτίριο της Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

«Οι επόμενοι 15 μήνες καθοριστικοί για το μέλλον της Ευρώπης και η τολμηρή ατζέντα του Προέδρου Γιούνκερ θα δώσει στην Ε.Ε. την ευκαιρία να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο», δήλωσε βγαίνοντας ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ΝΔ είναι απολύτως εναρμονισμένες με αυτές της ΕΕ και είναι απολύτως απαραίτητο η Ελλάδα αυτούς τους 15 μήνες να βρει τη θέση που της αξίζει στο τραπέζι των συζητήσεων για το μέλλον της Ευρώπης. Ζητήματα που αφορούν την κοινή αμυντική πολιτική, τη μεταναστευτική, τη πολιτική φύλαξης των συνόρων είναι ζητήματα που η Ελλάδα έχει και μπορεί να συνεισφέρει θετικά στο διάλογο που ανοίγει για το μέλλον της ΕΕ», τόνισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο Γιούνκερ ότι στην Ελλάδα υπάρχει σαφής εναλλακτική πρόταση, αυτή της ΝΔ, που φέρνει νέες θέσεις εργασίας, μέσω ενίσχυσης των επενδύσεων και του ιδιωτικού τομέα με ελάφρυνση φορολογίας, στον αντίποδα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης που προκαλεί ύφεση.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζεται με την παρουσία  του στη προσυνδεριακή συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Μαρία Ψαρά

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα