Μητσοτάκης σε Γιούνκερ: Η ΝΔ δεν δεσμεύεται από το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Jean-Claude Juncker την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018.
Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Jean-Claude Juncker την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018. EUROKINISSI

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέρριεψε εκ νέου το αναπτυξιακό της κυβέρνησης και ζήτησε από τον πρόεδρο της Κομισιόν να προχωρήσει η διευθέτηση του χρέους χωρίς προϋποθέσεις, δηλαδή χωρίς ρήτρα ανάπτυξης.

Τρία θέματα κυριάρχησαν στη σημερινή κατ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιουνκερ, η οποία διήρκεσε 40 λεπτά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με γαλάζιες πηγές συζητήθηκαν τα εξής τρία θέματα:

Πρώτον, το σχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη λήξη του προγράμματος και η προσήλωσή της στις μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή τους.

Ο κ.Μητσοτάκης επισήμανε τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ είναι μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα το επόμενο διάστημα με τις αλλαγές που γίνονται στην ΕΕ.

Δεύτερον, η διευθέτηση του κόστους εξυπηρέτησης του ελληνικού Δημοσίου χρέους. Ο Πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον Πρόεδρο της Κομισιόν να προχωρήσει η διευθέτηση του χρέους, χωρίς προϋποθέσεις , καθώς πρόκειται για μια υπόσχεση των πιστωτών που εκκρεμεί από το Νοέμβριο του 2012. Την απόφαση αυτή, μάλιστα, είχε λάβει τότε το Eurogroup με επικεφαλής τον Ζαν Κλωντ Γιουνκερ.

Ουσιαστικά δηλαδή ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε ρύθμιση χρέους χωρίς ρήτρα ανάπτυξης.

Ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης ότι δεν τον δεσμεύει το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η ΝΔ έχει επεξεργαστεί πλήρως της δική αναπτυξιακή πρόταση η οποία στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων και μέσω της μείωσης της φορολογίας.

Τρίτον, οι επόμενες ευρωεκλογές, στις 26 Μαΐου 2019. Ο κ. Γιουνκερ ήταν ως γνωστόν υποψήφιος Πρόεδρος της Κομισιόν από ΕΛΚ στις ευρωεκλογές του 2014. Το ΕΛΚ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη τότε και ο κ. Γιουνκερ εξελέγη Πρόεδρος από το Ευρωκοινοβούλιο μετά την πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Τώρα το ΕΛΚ ετοιμάζεται για τις επόμενες ευρωεκλογές, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό ο επικεφαλής της καμπάνιας Ντάρα Μέρφι θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 29 και 30 Μαΐου και θα συναντήσει και τον κ. Μητσοτάκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιούνκερ, Μητσοτάκης

ADVERTISING

SHARE: