Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Χρειάζεται ένα άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής

Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Χρειάζεται ένα άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής

'Εμφαση στις μεταρρυθμίσεις, τις οποίες όπως είπε δε μπορεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνάντηση του με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα 40 χρόνια του ΕΛΚ

Η οικονομία και το προσφυγικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα 40 χρόνια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η συζήτηση κράτησε, περίπου, 30΄ και σύμφωνα με πληροφορίες έγινε σε καλό κλίμα.

Εξηγήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη η ανάγκη ενός άλλου μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, καθώς και η επίσπευση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που θα δώσουν πνοή στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις, που θα συμβάλλουν στο να μπορέσει η Ελλάδα να αποκτήσει ρυθμούς ανάπτυξης 4%.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει μείωση δαπανών και φόρων.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην προβληματική τακτική της κυβέρνησης που διόγκωσε το πρόβλημα, στάθηκε στην ανάγκη η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας να είναι μακράς πνοής έτσι ώστε οι ροές να παραμείνουν περιορισμένες, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας (Ελληνικό κ.λπ.)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα