Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Aν τολμάτε κάντε εκλογές

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Aν τολμάτε κάντε εκλογές
Pre agenda discussion in the plenum of the parliament about corruption in Athens on Oct. 10, 2016 / . 10 , 2016 Alexandros Michailidis / SOOC

«Τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν σε εσάς τον πολιτικό τους πατέρα» είπε στον Αλέξη Τσίπρα και ανέφερε ότι ούτε επί Χούντας δεν ακυρώνονταν αποφάσεις Ανώτατων Δικαστηρίων

Προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την μονομαχία του με τον Αλέξη Τσίπρα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση καταλογίζοντάς μάλιστα στον πρωθυπουργό ότι η κυβέρνησή του έχει αποτύχει στα πάντα και ο ίδιος δεν αξίζει να είναι πρωθυπουργός.

«Αν τολμάτε προκηρύξτε εκλογές» είπε ο κ. Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό καταχειροκροτούμενος κλείνοντας την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι ο πρωθυπουργός είχε πει την προηγούμενη φορά ότι ενίοτε τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά. «Αφήστε τα λογοπαίγνια» είπε στον πρωθυπουργό και τον κάλεσε να προχωρήσει σε εκλογές. «Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό και του καταλόγισε ότι υπονομεύει τις δημοκρατικές αξίες της χώρας.

Χαρακτήρισε, μάλιστα,  «θεωρίες συνωμοσίας» τις αιτιάσεις του πρωθυπουργού για σχέσεις της ΝΔ με τη διαπλοκή και παρέπεμψε σε φράση του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «η δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο». «Ανεβήκατε στην εξουσία μέσα σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και πέφτετε μέσα σε παραλήρημα λασπολογίας» είπε και προέβλεψε ότι «όσο θα μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο θα μεγαλώνει η αθλιότητά του» είπα και αναφέρθηκε στους «Καρανίκες» που λεηλάτησαν το κράτος. «Πρέπει να φύγετε μία ώρα νωρίτερα όχι μόνο για να απαλλαγούμε από την πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης αλλά για να επανέλθει κανονικότητα και να αποκαταστασθούν οι τραυματισμένες αξίες» σημείωσε.

Μητσοτάκης στην κυβέρνηση: Επιχειρείτε εκτροπή στην Δικαιοσύνη

Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε, όμως, στον πρωθυπουργό  ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και μίλησε για απόπειρα εκτροπής και φαινόμενα που δεν είχαν συμβεί ούτε επί χούντας. «Σε καμία ευνομούμενη πολιτεία δεν ματαιώνεται συνεδρίαση ανώτατου δικαστηρίου. «Δεν θα καταντήσετε την Ελλάδα Βενεζουέλα της Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά στον Αλέξη Τσίπρα και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση υπονομεύει το κύρος της δικαιοσύνης».

Σε πολύ αυστηρό ύφος ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στον πρωθυπουργό σχέσεις με την διαπλοκή της περιόδου του ΠΑΣΟΚ. «Τα  ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν σε εσάς τον πολιτικό τους πατέρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «τα αποκαΐδια του σάπιου πολιτικού συστήματος είναι σήμερα οι πιο ένθερμοι οπαδοί σας». «Κοσκωτάς– Τσίπρας είναι ένας Μαντζουράνης δρόμος» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σχολίασε, όμως, δηκτικά και την επίθεση του κ. Τσίπρα κατά του Δημήτρη Κοντομηνά και των υπολοίπων καναλαρχών λέγοντας: «εσείς δεν συναντηθήκατε με τον κύριο Ψυχάρη παρέα με μία γάτα. Επίσης σε ποιο κανάλι εργάζεται ο κύριος Λαζόπουλος;» ανέφερε και υπογράμμισε ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν θα είχε φύγει από τον διαγωνισμό εάν δεν ματαίωναν τα σχέδια της κυβέρνησης οι αποκαλύψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η υπόθεση του διαγωνισμού φιάσκο για τις για άδειες θα διδάσκεται στα πανεπιστήμια ως πρότυπο διαπλοκής» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στήνει μεθοδικά μια νέα διαπλοκή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι μιλάει συνεχώς για λίστες φοροφυγάδων αλλά έχει ο και ίδιος πολλές σκοτεινές υποθέσεις που τον βαρύνουν. Αναφέρθηκε μάλιστα, σε «Λίστα Τσίπρα» που περιλαμβάνει: «τη Φάμπρικα των ΜΚΟ στην ψυχική υγεία, την αδιαφανή διαχείριση του προσφυγικού, τον τρόπο κάλυψης του Πόθεν Έσχες του Αλέκου Φλαμπουράρη και του Γιώργου Σταθάκη, την ψήφιση σκανδαλώδους ρύθμισης για τις offshore που ακυρώθηκε αργότερα, τη σκανδαλώδη μείωση προστίμων για τη φοροδιαφυγή και τη συγκάλυψη παρενόχλησης γυναικών από πρέσβη της Βενεζουέλας».

Απάντησε, όμως, και στις κατηγορίες του κ. Τσίπρα για σχέση του με τη Siemens καταλογίζοντάς στον πρωθυπουργό ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και πετάει «λάσπη στον ανεμιστήρα».  «Πως σας φαίνεται που επί δικών σας ημερών ενδέχεται να παραγραφούν αδικήματα κατηγορουμένων εξαιτίας καθυστέρησης μίας μετάφρασης ; Δυο χρόνια γιατί δεν έχετε προωθήσει την κατάργηση εξωδικαστικού συμβιβασμού;» διερωτήθηκε για το ίδιο θέμα.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα