Μητσοτάκης στο CNBC: Λύση με συνεργασία της Τουρκίας, ή 'ανεξέλεγκτη κατάσταση για τη χώρα μου'

Την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων, στον Ελαιώνα, επισκέφθηκε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υριάκος Μητσοτάκης, όπου και ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, για τη λειτουργία της Δομής και τον ξενάγησε στο χώρο, έκτασης 12 στρεμμάτων, που φιλοξενεί 700 πρόσφυγες.
(EUROKINISSI)
Την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων, στον Ελαιώνα, επισκέφθηκε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υριάκος Μητσοτάκης, όπου και ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, για τη λειτουργία της Δομής και τον ξενάγησε στο χώρο, έκτασης 12 στρεμμάτων, που φιλοξενεί 700 πρόσφυγες. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τι είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την προσφυγική κρίση, τον ρόλο της Τουρκίας και τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει "δυο παράλληλες κρίσεις" στο οικονομικό και ανθρωπιστικό πεδίο, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNBC και στη δημοσιογράφο Julia Chatterley, εκφράζοντας αμφιβολίες για το αν μπορούν να υλοποιηθούν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές.

«Στο οικονομικό μέτωπο, η Ελλάδα δυσκολεύεται να φέρει εις πέρας τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ανήμπορη να επαναφέρει την ελληνική οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Παράλληλα, αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή κρίση όσο αφορά το μεταναστευτικό» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αν δε βρεθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τη συνεργασία της Τουρκίας, η κατάσταση θα είναι ανεξέλεγκτη για τη χώρα μου» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προειδοποίησε: «έχουμε φτάσει στο σημείο που δεν μπορούμε να δεχτούμε επιπλέον ροές».

Υπογράμμισε,ακόμα, ότι η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον οικονομική βοήθεια, αλλά, επίσης, χρειάζεται οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Αυτό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και δεν μπορεί να επιλυθεί από την Ελλάδα μονομερώς» σημείωσε και πρόσθεσε: «Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, οι δεσμεύσεις για επανατοποθέτηση προσφύγων εκτός Ελλάδος δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και άρα αν δεν υπάρξει πραγματική ηγεσία από τις ευρωπαϊκές χώρες, δεν θα μπορέσουμε να έχουμε μια βιώσιμη λύση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης
SHARE: