Μητσοτάκης: Συναντώ οργή και απογοήτευση κατά της κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συναντώ οργή και απογοήτευση κατά της κυβέρνησης

Σε Σπάρτη και Αρεόπολη βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Λακωνία. "Αβίωτη η καθημερινότητα ελευθέρων επαγγελματιών", και αγροτών είπε

Με συνάντηση με τον μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο ξεκίνησε την διήμερη περιοδεία του στη Λακωνία ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Σπάρτη και την Αρεόπολη όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Επίσης, μετέβη και στο Κέντρο Υγείας της Αρεόπολης όπου συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «μιλώντας σήμερα στη Λακωνία με πολλούς πολίτες, συνάντησα την απογοήτευση και την οργή των ανθρώπων για την κυβέρνηση».

Έκανε ειδική αναφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες λέγοντας ότι «δήλωσαν τα πραγματικά τους εισοδήματα και είδαν το 60% και πλέον του καθαρού τους εισοδήματος να πηγαίνει στο Δημόσιο το οποίο είναι ”προνομιούχος εταίρος” στον καρπό του μόχθου τους». Σε ότι αφορά τους μισθωτούς σημείωσε ότι «συνάντησα μισθωτούς, με 10.000 ευρώ εισόδημα, που πλήρωσαν το διπλάσιο φόρο από πέρυσι!» ενώ πρόσθεσε πως συνάντησε επίσης «αγρότες που είδαν για πρώτη φορά να φορολογούνται οι κοινοτικές επιδοτήσεις. Αγρότες που είδαν την προκαταβολή φόρου να αυξάνεται στο 100%. Αγρότες που δεν θεωρούνται κατά “κύριο επάγγελμα αγρότες” να φορολογούνται, για τα μη αγροτικά εισοδήματά τους, με αποτέλεσμα να πληρώνουν μέχρι και διπλάσιο φόρο από πέρυσι.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης «αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι η καθημερινότητα των πολιτών γίνεται αβίωτη. Νιώθουν ότι ο κόπος τους πάει χαμένος. Νιώθουν ότι δουλεύουν σκληρά για να συντηρούν άχρηστες κυβερνητικές δομές και για να γίνονται ρουσφετολογικές προσλήψεις» και κατέληξε λέγοντας ότι «δεσμεύομαι ότι αυτή η καταστροφική πολιτική της υπερφορολόγησης θα σταματήσει την επομένη που με την εντολή του ελληνικού λαού, θ’ αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα