Μητσοτάκης: Σύντομα ο Τσίπρας θα είναι ο νεότερος πρώην πρωθυπουργός

Μητσοτάκης: Σύντομα ο Τσίπρας θα είναι ο νεότερος πρώην πρωθυπουργός
Pre agenda discussion in the plenum of the parliament about corruption in Athens on Oct. 10, 2016 / . 10 , 2016 Alexandros Michailidis / SOOC

Για χυδαιότητα, ανικανότητα και ψεύδη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ. "Δεν πήραμε κανένα τηλεφωνικό κέντρο από τη Siemens", τόνισε. Ο διάλογος με τον Τσίπρα, η αναφορά στα τρία πτυχία και το σχόλιο για το Eurogroup

Σφοδρή αντεπίθεση προσωπικά στον Αλέξη Τσιπρα εξαπέλυσε στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε όμως ότι οι πολίτες που ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία ευθύνη και πως ο ίδιος θα πορευθεί με μόνο γνώμονα την ενότητα της χώρας.

“Η χυδαιότητα του λόγου σας είναι η επιβεβαίωση της ενοχής σας. Η ταυτότητα σας γράφει ότι είστε ο πιο ψέυτης και ανίκανος πρωθυπουργός της χώρας. Το ληξιαρχείο της ιστορίας κ.Τσίπρα πολύ σύντομα θα γράφει και ότι θα είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός της χώρας”, είπε ξεκινώντας τη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υπενθύμισε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο κ.Τσίπρας είχε υποσχεθεί 13η σύνταξη, είπε ότι θα σταματήσει τις αποκρατικοποιήσεις, έλεγε “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, τονίζοντας ότι τώρα για πρώτη φορά γίνονται πλειστηριασμοί από το υπουργείο Οικονομικών.

“Μιλήσατε για δάνεια των κομμάτων και για ζημιά στις τράπεζες από τη μη αποπληρωμή τους. Μιλάτε για τις τράπεζες! Δεν έχτε καταλάβει ότι χάσαμε 25 εκ ευρώ από τους χειρισμούς  τους δικούς σας και του Βαρουφάκη;” είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε πει τίποτε για το Eurogroup, το οποίο δυστυχώς -όπως υπογράμμισε- δεν ενέκρινε όλη τη δόση των 2,8 δισ ευρώ και κυρίως δεν αποδέσμευσε τα 1,7 δισ ευρώ που προορίζονται για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι δεν χρειαζόμαστε αυτά τα λεφτά επειδή δεν τον ενδιαφέρει η πραγματική οικονομία.

Ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συμφωνήσει εδώ και τώρα να έρθει ο φάκελος με τα ποθεν έσχες των υπερθεματιστών στη Βουλή και να εξεταστεί από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, λέγοντας στον κ.Τσιπρα χαρακτηριστικά: “Να πειτε ναι και να το κάνετε, γιατί έχετε μία κακή συνήθεια να λέτε ναι και να το κάνετε όχι ή μάλλον το όχι να το κάνετε ναι”.

Ο κ.Μητσοτάκης σχολίασε και την αναφορά του πρωθυπουργού στη δευτερολογία του πως, η δικαιοσύνη όταν παίρνει αποφάσεις πρέπει να λαμβάνει υπόψη της το σφυγμό της κοινωνίας. “Δεν καταλάβατε τι είπατε. Ίσως ο Ρουσώ και η διάκριση των εξουσιών να σας είναι ξένη, αλλά αυτή η χώρα δε θα γίνει λαϊκή δημοκρατία, δε θα έχουμε λαϊκά δικαστήρια, τη λύσαμε αυτή την εκκρεμότητα”, είπε.

Όσον αφορά στην υπόθεση Siemens, o πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι πράγματι υπήρχε σκάνδαλο και επανέλαβε το ερώτημα τι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση που κινδυνεύει με παραγραφή και πρόσθεσε: “Εμείς αυτό το συμβιβασμό πετύχαμε με την εταιρεία, εάν δε σας αρέσει να τον αλλάξετε”.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι “κανείς δε χάρισε κανένα τηλεφωνικό κέντρο, λέτε ψέματα, πληρώθηκαν όλα στο ακέραιο”.

Δεν άφησε όμως αναπάντητες και τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εφημερίδα Κήρυκας Χανίων, σημειώνοντας: “Μιλάμε για ένα δάνειο 300.000 ευρώ το οποιο έχει προσωπική εγγύηση ενός τέως πρωθυπουργού και εμπράγματη εξόφληση ένα ακίνητο μεγάλης αξίας και είναι σε διαδικασία ρύθμισης και τολμάτε εσέις και μιλάτε για θαλασσοδάνεια;” Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει και την υπόθεση Καλογρίτσα, σχολιάζοντας ότι στην Ιθάκη κατσάβραχα αποτιμήθηκαν για εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθύμισε επίσης στον κ.Τσίπρα τα ονόματα των Κουρή, Κοντομηνά και Καραγιώργη, ενώ αναρωτήθηκε γιατί και στην τελευταία υπόθεση βρέθηκε δικηγόρος ο Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος όπως σημείωσε είχε καταδικαστεί για το σκάνδαλο Κοσκωτά.

“Σας ενοχλεί που έχετε έναν αντίπαλο που εννέα μήνες μετά έχει δρομολογήσει μία μεγάλη πολιτική ανατροπή”, είπε στον πρωθυπουργό ο κ.Μητσοτάκης και συνέχισε: “Την ώρα που ο Αλαβάνος σας έπαιρνε από το χέρι και σας έδινε το κόμμα, εγώ έδινα τη δική μου μάχη για να αποδείξω ότι είμαι αυτόνομος, αλλά εγώ εκλέχθηκα από 400.000 πολίτες”. Στο σημείο αυτό τον διέκοψε ο κ.Τσίπρας, μιλώντας του στον ενικό και λέγοντας ότι εξελέγη και εκείνος.

Ο ενικός ενόχλησε τον πρόεδρο της ΝΔ, που απάντησε κοφτά στον πρωθυπουργό: “Τους ενικούς στους υπουργούς σας, όχι σε μένα”.

Συνέχισε λέγοντας στον κ.Τσίπρα: “Εγώ σε επτά χρόνια πήρα τρία πτυχία από κορυφαία πανεπιστήμια, εσείς θέλετε δέκα χρόνια για να τελειώσετ το Μετσόβειο. Πόσα ένσημα έχετε κολλήσει;”

Κλείνοντας ο κ.Μητσοτάκης είπε στον πρωθυπουργό ότι στο εξής δεν θα τον ακολουθήσει στη λάσπη και τον προκάλεσε ξανά να προκηρύξει κι άλλες εκλογές.

“Όσο ρίχνετε το επίπεδο, εγώ θα το ανεβάζω. Θα συνεχίσω διεκδικώντας την ενότητα αυτής της χώρας. Οι πολίτες που σας φήψισαν δεν έχουν καμία ευθύνη. Χρέος μας είναι να ενώσουμε το λαό και για αυτό δε θα σας ακολουθήσουμε στον κατηφορο. Δεν είναι μακριά η στιγμή που ο λαός θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις του και μία μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη”, κατέληξε.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα