Μητσοτάκης: Θα δώσουμε τη μάχη κατά του λαϊκισμού από όπου κι αν προέρχεται

Μητσοτάκης: Θα δώσουμε τη μάχη κατά του λαϊκισμού από όπου κι αν προέρχεται
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για πρώτη φορά μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

'Ο λαϊκισμός δεν προέρχεται πάντα από την αριστερά', σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. "Θα ενώσουμε και θα ενσωματώσουμε στη ΝΔ όλες τις δυνάμεις της μετριοπάθειας και της δημιουργικής Ελλάδας. Ο Τσίπρας έχει θράσος να αμφισβητεί την προσήλωσή μου στην αξιοκρατία. Αριστερό αντίβαρο στη μνημονιακή πολιτική οι χειρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ στις Σκουριές".

“Ο πολιτικός χάρτης της χώρας άλλαξε” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του ομιλία, ως πρόεδρος της ΝΔ, ενώπιον της ΚΟ, λέγοντας ότι η καθαρή εντολή που “έλαβα από τους νεοδημοκράτες δεν είναι να στηρίξω τον κύριο Τσίπρα γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα”. Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι η ΝΔ θα “είναι ανένδοτη και ασυμβίβαστη” με το “χειρότερο και τελευταίο κεφάλαιο του λαϊκισμού στη χώρα”, ενώ έκανε λόγο για “εντολή επιστροφής στην κανονικότητα”.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την ΚΟ της ΝΔ σε ετοιμότητα λέγοντας “γρήγορα θα αναλάβουμε τις τύχες της χώρας, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η εναλλακτική κυβερνητική πρόταση χτίζεται στην αντιπολίτευση” είπε, ενώ πρόσθεσε πως η ΝΔ δεν θα αρκεστεί “στην ανέξοδη άρνηση και την κριτική, αν και ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει το ασφαλιστικό.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφορδή επίθεση στην κυβέρνηση και την πολιτική της αναφέροντας:”Χρειάζεται θράσος από όσους έχουν επιτρέψει αθρόους διορισμούς ημετέρων να αμφισβητούν την προσήλωσή μου στην αξιοκρατία. Μας χωρίζει άβυσσος από τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ” είπε ο Κ. Μητσοτάκης με αφορμή τις αναφορές του πρωθυπουργού το πρωί της Πέμπτης.

Αναφερόμενος στην αναστολή εργασιών στις Σκουριές Χαλκιδικής τόνισε ότι η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα “ως αριστερό αντίβαρο στη μνημονιακή πολιτική” και χαρακτήρισε υποκριτικό το ενδιαφέρον της για το περιβάλλον, που στέλνει το λάθος μήνυμα στους επενδυτές.

Δείτε ένα μέρος των δηλώσεών του:

Στην κατεύθυνση όλων αυτών ο Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια ΝΔ που θα εκφράσει τη “δημιουργική Ελλάδα”, που θα “ενώσει και ενσωματώσει όλο το χώρο της μετριοπάθειας”, λέγοντας χαρακτηριστικά: “θα κερδίσουμε τη μάχη των ιδεών κατά του λαϊκισμού, από όπου και αν προέρχεται. Ο λαϊκισμός δεν προέρχεται πάντα από την αριστερά”.

Ο κ. Μητσοτάκης παράλληλα εξήγγειλε την επίσπευση του τακτικού συνεδρίου της ΝΔ και έκανε λόγο για επώδυνες αποφάσεις σε ό, τι αφορά την ανασυγκρότηση του κόμματος. Προανήγγειλε ότι “η ΝΔ θα στηρίζεται στο εξής από ιδιωτική χρηματοδότηση” και εξήγγειλε “νέο λιτό οργανόγραμμα. Θα χτίσουμε μια ΝΔ από το μηδέν και έτσι θα γίνει μεγάλη παράταξη και κυρίαρχη πολιτική δύναμη”.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές τους ζήτησε να έχουν σχέση “αμοιβαίας εμπιστοσύνης” σημειώνοντας ότι όλοι θα έχουν ευκαιρίες και ο ίδιος θα εγγυηθεί τη “δημιουργία προϋποθέσεων για να είναι όλοι χρήσιμοι”. Επίσης, η ΚΟ εξέλεξε δια βοής νέο γραμματέα την πρόταση του κ. Μητσοτάκη για τον Κώστα Τσιάρα, καθώς και πέντε αναπληρωτές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα