Μητσοτάκης: Θα γίνουν οι συμφωνημένες 11.000 απολύσεις το 2014

ΑΘΗΝΑ-ΖΑΠΠΕΙΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.// ΑΦΙΞΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ // 
(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΑΘΗΝΑ-ΖΑΠΠΕΙΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.// ΑΦΙΞΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ // (EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απορρόφηση της πλειονότητας των 2.900 δημοτικών αστυνομικών

«Θετικό παράδειγμα κινητικότητας» χαρακτήρισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, την απορρόφηση της συντριπτικής πλειονότητας των 2.900 δημοτικών αστυνομικών που εντάχθηκαν σε αυτήν, από την αστυνομία, τις φυλακές, τις υπηρεσίες μετανάστευσης των περιφερειών και το υπουργείο Οικονομικών και η οποία θα ολοκληρωθεί, κατά την εκτίμησή του, στον επόμενο μήνα.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA, ο υπουργός αναφέρθηκε και στους σχολικούς φύλακες. Απέρριψε τις κατηγορίες ότι επιχειρείται διάσπασή τους και στάθηκε στο ότι υπήρξε λύση για τους 526 που μπορούν να εργαστούν ως βοηθοί θαλάμων σε νοσοκομεία, κάτι που, όπως είπε, αποφασίστηκε με κοινωνικά κριτήρια. Σχετικά με τους υπόλοιπους 1500, δεσμεύθηκε να δώσει απάντηση εντός των επόμενων δέκα ημερών για το αν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλον φορέα.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την κυβερνητική δέσμευση για 11.000 απολύσεις το 2014 ως συνέχεια των 3.600 που έγιναν το 2013, επισημαίνοντας ότι σε αυτές θα προσμετρηθούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που θα επιλέξουν να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο. Θα μετρήσουν, επίσης, όσοι μπόρεσαν και πέτυχαν καθεστώς προσωρινής προστασίας από τα δικαστήρια, περί τους 1.650 έως τώρα.

Αναφερόμενος στις περιπτώσης πλαστών δικαιολογητικών, σημείωσε ότι βρέθηκαν 72 περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών, 3% επί του συνολικού δείγματος του ελέγχου, ποσοστό που ο υπουργός χαρακτήρισε μη αμελητέο. «Είναι καλό να μιλάμε συγκεκριμένα για να μην αδικούμε και την μεγάλη πλειοψηφία των υπαλλήλων, οι οποίοι προφανώς είναι έντιμοι, εργατικοί» είπε.

SHARE:

24Media Network