Μητσοτάκης: Τραγικές οι συνθήκες στο Ελληνικό

ΑΘΗΝΑ-Εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκών Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, με θέμα: «Είναι ανθεκτικό το Σύνταγμά μας και τι πρέπει να αλλάξει;».
 (Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκών Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, με θέμα: «Είναι ανθεκτικό το Σύνταγμά μας και τι πρέπει να αλλάξει;». (Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό και συναντήθηκε με τους δημάρχους της περιοχής

Ο  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε συνοδευόμενος από το Συντονιστή Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κόμματος, βουλευτή Α’ Αθηνών, κ. Βασίλη Κικίλια, το χώρο του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συναντήθηκε με τους Δημάρχους Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, Γλυφάδας κ. Γιώργο Παπανικολάου, Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτο και Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύση Χατζηδάκη και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στον συγκεκριμένο χώρο.

Αμέσως μετά την επίσκεψη ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: "Επισκέφτηκα σήμερα το πρωί το χώρο του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού, στον οποίο φιλοξενούνται σε άθλια κατάσταση παραπάνω από 3.000 πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες. Οι συνθήκες δυστυχώς εδώ είναι τραγικές και θα βαίνουν επιδεινούμενες, καθώς μπαίνει το καλοκαίρι."

"Οι Δήμαρχοι της περιοχής εδώ και πολλούς μήνες έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και έχουν ζητήσει από την Κυβέρνηση οι άνθρωποι αυτοί να μετακινηθούν σε έναν αποδεκτό χώρο φιλοξενίας.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να κωλυσιεργεί και τα πράγματα κάθε μέρα θα γίνονται χειρότερα.

Ζητώ και σήμερα από τον αρμόδιο Υπουργό να κινηθεί τάχιστα έτσι ώστε να εκκενωθεί ο χώρος αυτός. Αυτήν τη στιγμή έχει δημιουργηθεί μια νέα Ειδομένη στο κέντρο της Αθήνας.

Είναι μια κατάσταση η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ", είπε σχολιάζοντας τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρόσφυγες, Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network