Παπαγγελόπουλος: Μνημείο υποκρισίας οι ισχυρισμοί της Τσατάνη

Παπαγγελόπουλος: Μνημείο υποκρισίας οι ισχυρισμοί της Τσατάνη
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, στην Βουλή. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Ευρωκίνηση

Επιβεβαίωσε ότι η πειθαρχική δίωξη εναντίον της έγινε ύστερα από αναφορά της κυπριακής δικαιοσύνης. Στήριξη Παρασκευόπουλου σε Θάνου για επιστολή σε Γεννηματά.

Ως ανακρίβειες και ψευδολογίες απέρριψε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τις καταγγελίες της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη περί παρέμβασής του στην υπόθεση Βγενόπουλο και χαρακτήρισε «μνημείο υποκρισίας».  τους ισχυρισμούς της αλλά και όσων τους αναπαράγουν.

«Διαβάζοντας την αναφορά της κυρίας Τσατάνη αποδεικνύεται ότι πρόκειται για μια ερασιτεχνική προσπάθεια εμπλοκής μου» ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος και επανέλαβε τις καταγγελίες του περί «μαφιόζικου σχεδίου» που έχει ως στόχο την σπίλωσή του. Απάντησε, όμως, και στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί παρεμβάσεών του στο θέμα των προαγωγών δικαστών χαρακτηρίζοντάς τες και αυτές μνημείο υποκρισίας. «Και στο θέμα των προαγωγών και της επίθεσης εναντίον μου, το θέμα είναι γεμάτο μνημεία. Είναι μνημείο υποκρισίας, ψευδολογίας, ανακρίβειας» σημείωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος. Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε, όμως, και στις αιτιάσεις ότι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου δεν ήλεγξε πειθαρχικά την κυρία Τσατάνη για το ότι έβαλε στο αρχείο την υπόθεση Βγενόπουλου αλλά το έκανε μετά από την διαμαρτυρία των κυπριακών δικαστικών αρχών για το θέμα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος παρέσχε στήριξη στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης για τη συνάντησή του με την κυρία Τσατάνη. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε «θεμιτό» δύο δικαστικοί να συζητήσουν την πορεία μίας υπόθεσης. «Όταν μου τηλεφωνεί δικαστικός που μπορεί να είναι και γνωστός μου, δεν θα έλεγα στη γραμματέα μου “μην απαντάς”. Μπορεί να είναι θεμιτή η διάστιξη στα θέματα για το πρακτέο μίας υπόθεσης ανάμεσα σε δύο νομικούς λειτουργούς» εξήγησε.

Παρασκευόπουλος: προσωπική η επιστολή Θάνου σε Γεννηματά

Ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε όμως και στις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ εναντίον της Βασιλικής Θάνου για την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά λέγοντας ότι δεν αντίκειται στο Σύνταγμα. «Αξιολόγησα την επιστολή της Προέδρου του Αρείου Πάγου ως προσωπική. Το περιεχόμενο της είναι προσωπικό. Δεν δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης στο Σύνταγμα» ανέφερε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα