Μομφή κατά Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη, Ηλιόπουλου εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας

ΒΟΥΛΗ //  (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ) 
Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2/2018.  (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΒΟΥΛΗ // (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ) Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2/2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η εισήγηση αναμένεται να επικυρωθεί την επόμενη Δευτέρα από την Ολομέλεια. Ο χρυσαυγίτες αρνήθηκαν να παραστούν στην επιτροπή και να δώσουν εξηγήσεις για τις χυδαιότητές τους κατά μειονοτικών βουλευτών

Την ποινή της απόδοσης μομφής κατά του αρχηγού των Χρυσαυγιτών Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών του Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτου Ηλιόπουλου εισηγήθηκε στην ολομέλεια με σημερινή της απόφαση η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για τις ύβρεις και τις χυδαιότητές τους απέναντι στους μειονοτικούς βουλευτές.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας συνεδρίασε σήμερα για το θέμα και σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί να κινηθεί η διαδικασία μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά κατά του Νίκου Μιχαλολιάκου και των δύο χρυσαυγιτών. Υπενθυμίζεται ότι η μομφή είναι βαρύτατη ποινή και οδηγεί αυτοδικαίως σε περικοπή της μηνιαίας αποζημίωσης ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες κυρώσεις την Τετάρτη όταν θα συζητηθεί το ζήτημα των χρυσαυγιτών στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις, έστω και εγγράφως ο Ν. Μιχαλολιάκος

Ο κ. Μιχαλολιάκος είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Όμως αρνήθηκε να παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση για να δώσει εξηγήσεις ενώ δεν κατέθεσε ούτε καν γραπτό υπόμνημα. Στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση δεν παρέστησαν ούτε οι δύο βουλευτές του οι οποίοι όμως φέρονται να κατέθεσαν γραπτά υπομνήματα.

Αιτία της παραπομπής του Νίκου Μιχαλολιάκου αποτέλεσε η απαράδεκτη απαίτησή του από τους μειονοτικούς βουλευτές να δηλώσουν «ποιά είναι πατρίδα τους». Παραπέμφθηκε όμως και γιατί παρέσχε πλήρη κάλυψη στις ύβρεις του Ηλία Κασιδιάρη και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου οι οποίοι αποκάλεσαν «πράκτορα των Τούρκων» και «προδότη» τον μειονοτικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά.

Οι τρεις χρυσαυγίτες παραπέμφθηκαν με πρωτοβουλία του ίδιου του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. Μάλιστα ο κ. Βούτσης καταλόγισε στους χρυσαυγίτες επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά μίσους και διχασμού που δεν έχει προηγούμενο στα κοινοβουλευτικά χρονιά.

ADVERTISING

SHARE: