Μόρια: Κυβερνητικό κλιμάκιο στη Λέσβο – “Όχι τυχαίες οι φωτιές” λέει ο Πέτσας

Μόρια: Κυβερνητικό κλιμάκιο στη Λέσβο – “Όχι τυχαίες οι φωτιές” λέει ο Πέτσας
Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπο τον πρωθυπουργό για την κατάσταση στην Μόρια Eurokinissi

Κατά τη σύσκεψη εκτιμήθηκε η κατάσταση για τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στη Μόρια της Μυτιλήνης. Συνέντευξη Τύπου στις 6 το απόγευμα στη Μυτιλήνη.

Ολοκληρώθηκε η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Τάκη Θοεδωρικάκου, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υγείας Βασίλη Κικίλια, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Κατά τη σύσκεψη εκτιμήθηκε η κατάσταση για τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στη Μόρια της Μυτιλήνης.

Σε δηλώσεις του, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε:

“Με εντολή του πρωθυπουργού στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, οι οποίοι μετά την επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 6 το απόγευμα στη Μυτιλήνη. Ενδιαμέσως, στη μία το μεσημέρι στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος θα ενημερώσει τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και ανταποκριτές ξένου Τύπου”.

Πέτσας: Οι φωτιές στη Μόρια δεν έμπαιναν τυχαία στις σκηνές

Την άποψη πως η πυρκαγιά στη Μόρια δεν ξέσπασε τυχαία εξέφρασε άλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”.

“Υπήρξε ένα πολύ εκτεταμένο μέτωπο αντίδρασης από τους πρόσφυγες και μετανάστες όταν τους ζητήθηκε να μπουν σε καραντίνα. Θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα”, πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, όλα ξεκίνησαν όταν εντοπίστηκαν τα 35 κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα στα περίπου 2.000 δείγματα από τη Μόρια, και τους ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα οι ίδιοι και οι στενές επαφές τους.

Ο κ. Πέτσας υποστήριξε πως η πυρκαγιά στη Μόρια δεν ήταν τυχαία και πως υπήρξε ένα πολύ εκτεταμένο μέτωπο αντίδρασης από τους πρόσφυγες και μετανάστες όταν τους ζητήθηκε να μπουν σε καραντίνα. “Θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα. Και τον τρόπο και τις αιτίες” πρόσθεσε ο Στέλιος Πέτσας.

“Μετά τη σύσκεψη θα υπάρξουν ανακοινώσεις” ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πως η Λέσβος μπαίνει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και πως θα απαγορευτεί η απομάκρυνση από το νησί όσων διέμεναν στη Μόρια.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση μελετά αν υπάρχει τουρκική παρέμβαση στα επεισόδια, υποστήριξε πως μετά τη μελέτη των δεδομένων θα υπάρξει συμπέρασμα για ποιος ευθύνεται, χωρίς όμως να αποκλείει τέτοιο ενδεχόμενο.

Για το θέμα της στέγασης των ανθρώπων που διαβιούσαν στη Μόρια, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως μέχρι το βράδυ θα υπάρχει λύση, τουλάχιστον για τις ευπαθείς ομάδες αυτών, όπως τα παιδιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα