Μοσκοβισί: Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη

Μοσκοβισί: Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιέρ Μοσκοβισί με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Το δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί για την τρόικα και την πιστωτική γραμμή

Η θέση της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Στο τέλος του Φεβρουαρίου θα φύγει η τρόικα από την Ελλάδα, εφόσον ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις και θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της σχέσης μας.

Η Ελλάδα χρειάζεται πιστωτική γραμμή και αυτή θα εξασφαλιστεί από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί.

“Έκπληκτος” με το έργο του υπουργείου Εργασίας

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Μοσκοβισί, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης είπε ότι ανέπτυξε στον Ευρωπαίο επίτροπο τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε “έκπληκτος” για το έργο που έχει συντελεστεί και ότι δεν περίμενε η Ελλάδα να έχει κάνει τόσες αλλαγές, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Κατά τη συζήτηση έγινε αναφορά στη μείωση της ανεργίας κατά τον τελευταίο χρόνο και ιδιαίτερα της μείωσης της ανεργίας των νέων, η οποία -σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας- φτάνει το 11%.

Τέλος, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι δεν συζητήθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΑΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα